Caroline Hedwall

Hedwall fick ta helgledigt

Av: 

TT

SPORTBLADET

”Jag hade inte riktigt räknat med detta...”

Solheim Cup-spelaren Caroline Hedwall, 26, kom hem till Helsingborg Open för att finna formen.

Det slutade med att hemmahoppet fick ta helgledigt.

– Jag hade inte riktigt räknat med detta, sade en besviken Hedwall efter sin missade kvalgräns.

Caroline Hedwall.
Caroline Hedwall.

På det 18:e hålet tog birdieputten en skarp sväng i hålkanten – utan att gå i. Det var Caroline Hedwalls näst sista slag i årets upplaga av Sveriges Europatourtävling i golf. Och signifikativt för hemmahoppets spel under de två dagarna på Vasatorps GK.

– De här två dagarna har varit helt sjuka. Jag har spelat fruktansvärt bra, men när man inte får i några puttar blir det svårt, sade Hedwall, som missade kvalgränsen efter 76 och 75 slag och totalt fem över par.

Hittar inte linjen

Barsebäcksspelaren, som numera har Helsingborg som sin svenska bas, har haft sviktande form under en längre tid. I fjol var det en skada i handleden som ställde till det spelmässigt. I år har slagen funnits där, men problemen har förflyttats till greenerna.

– Jag spelar jättebra fram till green, men jag får inte i något. Det är inga dåliga puttar, men jag hittar inte linjen. Jag hade 38 puttar i dag, sade Hedwall.

När Europa 2013 vann Solheim Cup för andra gången i följd blev Hedwall den första spelaren att vinna samtliga fem matcher. En historisk svit som gjorde att den svenska kaptenen Carin Koch gav 26-åringen ett frikort till den klassiska lagtävlingen mot USA.

TT: Carin Koch trodde att matchspel kan vara bra för att lösa problemen med puttningen?

– Absolut. Man kan ju putta lite aggressivare, här måste man ju tänka på returen. Jag slår bollen jäkla bra och så länge man får chanser måste det vända någon gång, sade Hedwall.

Solheim Cup spelas den 18–20 september på St Leon-Rot GK i Tyskland. Innan dess väntar majortävlingen Evian Masters i Frankrike nästa vecka för 26-åringen.

– Det man får ta med sig är att jag slår bollen jäkligt bra, sade Hedwall.

Första året på touren

Om Hedwalls putter var iskall var Lina Boqvists dito glödhet. Isabergsgolfaren behövde blott 23 puttar på greenerna och efter 68-slag, fem under banans par, är 24-åringen bästa svenska inför helgen.

– Jag skulle ljuga om jag inte tyckte att det kändes bra, men sedan vinner man inga tävlingar på fredagar, sade trean Boqvist, som är sju under och två slag efter ledaren Nicole Broch Larsen från Danmark.

Boqvist gör sitt första år på Europatouren och i början av augusti slog hon till med personbästa via en delad tredjeplats i Tjeckien.

– Jag är väl inne i en liten bubbla nu, sade Boqvist och skrattade.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Caroline Hedwall

Europatouren

Nico

Golf