Poker

Vann miljoner: ”Blev djupt deprimerad...”

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

SPORTBLADET

Amerikanske pokerproffset Brian Hastings, 27, krossade motståndet vid sommarens WSOP i Las Vegas.

Nu berättar han om framgångarna och depressionerna efter miljonvinsterna.

– Jag flyttade tillbaka till mina föräldrar ett par månader och gjorde ingenting mer än att titta på tv och spela schack, säger han i en intervju med pokernews.com.

Brian Hastings
Brian Hastings

Hastings, ursprungligen från Pennsylvania, USA, är en av världens bästa pokerspelare och har spelat in över 32 miljoner kronor på onlinepoker.

I somras hade han stor show då han vann två WSOP-armband i Las Vegas och spelade in runt en miljon dollar, eller 8,2 miljoner kronor.

Inte nog med det – i en av turneringarna spelade han på sig själv som vinnare – tog hem segern - och kunde kvittera ut 3,9 miljoner kronor.

Tidigare har han även ”läxat” upp svenske underbarnet Viktor ”Isildur1” vid pokerborden, han spelade skjortan av killen från Ed och tog hem över 20 miljoner kronor under en och samma pokersession.

Mindre bra period i livet

Men Hastings liv har inte bara varit glitter och glamour. Efter Black Friday flyttade han till Kanada.

Det blev startskottet på en mindre bra period i livet.

– Jag hyrde en lägenhet i Vancouver i tre månader och började spela på nätet där. Även om jag gillade staden, fick nya vänner och gick bra på spelet, så blev jag djupt deprimerad, säger han i en intervju med pokernews.com.

– Jag flyttade tillbaka till mina föräldrar ett par månader och gjorde ingenting mer än att titta på tv och spela schack, fortsätter han.

Förklarar fuskanklagelser

Efter flyttade han till södra Florida och började spela mer och mer livepoker. Men det passade inte heller och depressionen kom som ett brev på posten igen.

Mitt i sommarens WSOP-succé blev Brian anklagad för fusk, då han ska ha använt ett annat PokerStars-konto än sitt eget, och spelat ifrån.

Han ska även ha spelat onlinepoker från USA, som är förbjudet, via en annan VPN-uppkoppling.

– Efter två år av terapi så försökte jag hitta alternativa lösningar och medan jag fortsatte att känna mig hjälplös så gjorde jag ett olyckligt val. Jag ville bara spela spelet jag älskar, och som har gjort mig till den jag är i dag. Min depressiva sinnesstämning gjorde mig oförmögen att tänka på situationen, som andra uppfattade den. Det inser jag nu, och för det ber jag om ursäkt.

Brian Hastings är just nu på plats i Berlin för att spela WSOPE, men han åkte ur turneringen under onsdagseftermiddagen.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

LÄS VIDARE

Mannen bakom Football Manager avslöjar hemligheterna – här är bästa köpet

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker