Forwardsstjärnan redo för semifinalen

avJasmin Frljevic

SPORTBLADET

Hon missade förra årets slutspel på grund av sjukdom. Nu är hon en viktig spelare när guldet ska bärgas i år. Kais Moras Therése Karlsson ser fram emot semifinalen mot Pixbo.

– Vi har hittat spelet men det finns så klart mer att ta av, säger forwarden.

Förra året gick Kais Mora hela vägen till final i SSL men föll där mot Djurgården.

Therése Karlsson, 24, anses av många som en av de bästa forwards i Superligan fanns inte med när hennes Kais Mora föll i finalen. I år har laget gått som tåget i grundserien och slutade högst upp i tabellen med bättre målskillnad än tvåan Rönnby. Och det var endast mot tabelltvåan som laget föll mot under ordinarie tid. En förlust till har det blivit. På övertid mot den kommande semifinalmotståndaren i den nionde omgången. Men när returmötet mot Pixbo summerades på hemmaplan skrevs segersiffrorna till 10-3 i Kais favör.

”Gäller att ta fram sitt bästa jag”

Inför säsongen ändrade Kais Mora om lite i spelsystemet enligt Therése Karlsson men det är något hon inte vill avslöja så tätt inpå ett avgörande möte.

– Vi har en bred trupp och har kunnat gå på tre femmor hela säsongen. Det tar ett tag och spela in sig och efter jul har det gått bättre och bättre, säger Karlsson.

I dag inleds semifinalserien hemma mot Pixbo. Ett möte som Therése Karlsson ser fram emot.

– Det är det roligaste som finns att spela med mitt lag. Alla har chansen att vinna guldet. Det gäller för varje individ att ta fram sitt bästa jag, vi måste slå alla för att ta guldet, säger Karlsson.

Missade förra årets slutspel

När förra årets slutspel inleddes fanns Therése med på planen. Men när match två i kvartsfinalserien skulle inledas fanns hon inte med. Hon missade laget väg till finalen på grund av en sjukdom. Men nu är hon tillbaka och redo att hjälpa laget gå hela vägen till guldet.

– Det är historia och nu blickar jag bara framåt. Det viktigaste är att jobba för laget, det är klart en bonus att göra poäng, säger Therése Karlsson som av många anses vara en av de bästa forwards i ligan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy