Svenskens miljonsuccé på nätet: ”Rätt sliten...”

avMichal Wolski, Minimedia

SPORTBLADET

Christian Jeppsson om finalbordet vid SCOOP

Han har hittills spelat in 57 miljoner kronor online i karriären.

I helgen fortsatte Christian Jeppssons miljonsuccé när han vann 2,5 miljoner i prestigeturneringen SCOOP:s main event.

– I dag är jag rätt sliten men glad, säger 30-åringen till Sportbladet Poker.

Foto: Foto: Lina Olofsson, Pokerstarsblog
Christian Jeppsson.

Helgens avslutning av onlineturneringen SCOOP, Spring Championshop Of Online Poker, blev en dundrande svensksuccé. Alexander ”Sussie Smith” Roumeliotis vann eventet $1,050 turbo re-entry, vilket inbringade två miljoner kronor.

Flera andra svenskar sprängde miljonvallen, däribland Christan ”eisenhower1” Jeppsson, som kommande hem 294 950 dollar (cirka 2,5 miljoner kronor) för sin sjätteplats i main event.

”Inte jättenöjd med spelet...”

Dock blev han inte bäste svensk, okända nicket ”prrrak478” kom femma och fick 370 596 dollar, 3,1 miljoner kronor, för besväret.
– Inte jättenöjd med spelet på finalbordet men nöjd hur jag spelade fram till finalbordet samt prispengarna jag fick med mig, säger Jeppsson om turneringen.

Vad hade du för förväntningar inför turneringen?

– Denna turnering är den näst största som går online varje år. Det är klart att man hoppas på att gå långt. Men jag har aldrig några speciella förväntningar på en turnering. Alla som spelar vet att det krävs väldigt mycket tur för att komma långt. Det är först när man närmar sig pengarna som förväntningarna börjar byggas upp.

”Det kanske inte låter så jobbigt att klicka på en mus”

För göteborgaren, som hittills tjänat in 57 miljoner på nätpokern enligt Pocketfives.com, är SCOOP en av årets riktiga prestigeturneringar.

Och det krävs en hel del jobb att orka hela vägen till finalbordet:

– Vi har spelat tio-sexton timmar per dag under två veckors tid. Det kanske inte låter så jobbigt att sitta och klicka på en mus. Men det blir mentalt jobbigt att hela tiden hålla fokus uppe för att inte göra några misstag. Samtidigt som pressen av att du riskerar stora summor av dina egna pengar finns där i bakhuvudet.

Se finalbordet och vinsterna nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker