Ericssons bil började brinna

Otäcka scener utspelade sig under träningen inför Frankrikes Grand Prix.

Marcus Ericssons bil började brinna.

– Jag såg ingenting, säger svensken enligt den schweiziska tidningen Blick.

Det var i slutskedet av fredagens första träningsheat som olyckan var framme. Ericsson tappade kontrollen över sin Sauber-bil i en kurva och gled av banan.

Sedan fattade bilen eld.

– Lämna bilen snabbt!, hördes hans stall beordra honom.

Klarade sig

27-åringen lyckades ta sig ut ur bilen snabbt och han klarade sig utan skador:

– Den högra backspegeln slets av i samband med kollisionen och jag såg ingenting , det brann på höger sida, säger Ericsson till Blick.

– Därför tog jag god tid på för att stänga av alla systemen i bilen. När jag skulle stänga av radion hörde jag hur min tävlingsingenjör ropade nervöst från den brinnande bilen.

Ericsson som var 14:e man på det första träningspasset, men deltog inte på det andra eftersom chassit behövde bytas ut.

Lewis Hamilton snabbast med ny motor

Mercedes kom med en ny, uppdaterad motor till Frankrike och Lewis Hamilton var snabbast på båda träningspassen. Hans teamkollega Valtteri Bottas var näst snabbast på det första, men drabbades av en vattenläcka under det andra passet och körde bara sju varv.

Även Red Bulls båda förare fanns med i toppen under båda träningspassen. Snabbast av de förarna som inte kör för Mercedes, Red Bull eller Ferrari var Haas, Romain Grosjean. Fransmannen, som inte har tagit några VM-poäng under de sju inledande tävlingshelgerna, såg pigg ut. Det gjorde även McLarens Fernando Alonso, som vann 24-timmarsloppet i Le Mans förra helgen.

– Men fredagen betyder ingenting. Det kan hända att Ferrari kör med mer bränsle än vad vi gör. Eller tvärt om, säger Mercedes Niki Lauda till Sky.

– Sanningen visar sig först i morgon.

Marcus Ericssons teamkollega Charles Leclerc var 14:e man på den andra träningen och klarar han av att nå en sådan placering i kvalet tar han sig till Q2 för femte tävlingshelgen i rad. Kvalet till Frankrike GP startar klockan 16.00 i morgon lördag.

F1 2018 - Sportbladets guide med alla datum, lopp och banor

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.