Svenska Hjältar & Sportbladet prisar sportens eldsjälar

avSportbladet.se

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu instiftar Svenska Hjältar tillsammans med Sportbladet ett nytt pris – Årets Sporthjälte.
Sportens värld är fylld av eldsjälar som ger allt av sin tid för att hjälpa andra att hitta glädje och framgång inom idrotten.
Alla de goda krafterna vill vi hylla!

Nu riktar Svenska Hjältar tillsammans med Sportbladet strålkastaren mot dem som gör ett stort jobb i det tysta. Materialare, tränare, ideella föreningar och privatpersoner som brinner för att lyfta andra.

– Jag minns att jag var på den första Svenska Hjältar-galan och det var verkligen en häftig upplevelse, en känslostorm. Det är ju på tiden att vi får med en sport-kategori och en ära för oss på Sportbladet att få driva den. Vi bevakar elitidrott ständigt men som alla vet så finns det så många hjältar i bakgrunden som gör att allting fungerar i slutändan och att vi får fram nya stjärnor, säger Sportbladets chef Pontus Carlgren.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

 – De hjältarna tror jag behövs mer än någonsin och förtjänar verkligen att lyftas fram. Det ska bli otroligt kul att följa jobbet med allt från tipsen som ramlar in, reportagen som görs och slutligen vilket val juryn gör, säger Pontus Carlgren.

I december prisas hjältar som utsetts av Svenska Hjältars jury, där bland annat Peter Forsberg och Anja Pärson ingår, på en gala som tv-sänds av TV3. 

I formuläret nedan hur du chansen att nominera den du tycker ska uppmärksammas. 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM