Motorsport

Rysk roulett i öknen

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Etappen kortades av säkerhetsskäl - Annie Seel bröt

Det skulle ha varit rallyts längsta etapp.

Men den fick kortas ner av säkerhetsskäl.

– För ledaren är det ungefär som rysk roulett, säger Marc Coma.

Annie Seel.

Foto: Maindru

Han var snabbast av MC-förarna under den femte dagen av Dakarrallyt. Deltävlingen avbröts efter 211 av 527 km och spanjoren var 13 minuter före Viladomos Jordi och trean, Poloe Przygonski, var ytterligare tio minuter efter.

– Det var ännu en mycket tuff dag, det var fruktansvärt varmt och eftersom det regnade förra veckan det var svårnavigerat, det var svårt att se någonting över huvudtaget, säger Marc Coma som nu tog överledningen totalt till dakar.com.

– I slutet av specialsträckan körde jag tio km fel och den som leder kan tappa tid överallt, varje minut. För ledaren är det ungefär som rysk roulett.

Problem för mästaren

Flera förare hade problem med navigeringen, Joan Barreda, som ledde inför etappen var 17:e man och fjolårets segrare Cyril Despres tappade ytterligare 40 minuter.

I bilklassen var Nani Roma före Giniel de Villiers och Robby Gordon. Det gör att Roma tog över ledningen totalt och han har nu 26 minuter ner till Nasser Al Attiyah, samtidigt verkar det som om det mesta är möjligt under årets tävling. Carlos Sainz som imponerade i går var först ut på banan, men tappade över en timme i sanden under dagens etapp.

Svenskan bröt

Sveriges enda deltagare Annie Seel som läste kartan åt Garry Connell lämnade Dakar efter den fjärde etappen.

– Det känns fördjävligt, säger Annie Seel.

– Garry och jag är så besvikna att tvingas bryta så här på grund av ett litet hål i en oljeslang som vi ändå lyckades fixa ute på sträckan. Men det lilla problemet lade grunden till det stora motorhaveriet. Vi kom in till bivacen klockan 03.10 på morgonen och det var för kort om tid för teamet att laga motorn till vår nästa start 07.30. Och i vårt reglemente får vi inte byta motorn rakt av som jag skulle ha gjort på mc.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Rally

Dakarrallyt