Måste vinna 13 milj under 2014 – för att gå runt

SPORTBLADET

Världsettan avslöjar sin vilda utmaning: ”Jag blir tvungen…”

Här är Daniel Negreanus brutala mål för 2014.

Pokerns världsetta har satt upp ett turneringsprogram som innebär att han måste vinna drygt 13 miljoner kronor nästa år för att ens gå plus minus noll.

– Det är ungefär det jag kommer att spendera på inköp, säger han.

Kanadensiske superstjärnan Daniel Negreanu har haft ett fantastiskt 2013 och slutade allra högst upp på CardPlayers och Bluff Magazines årslistor och toppar den totala Global Poker Index-rankingen. Dessutom blev han utsedd till årets spelare under VM-cirkusen WSOP.

Totalt cashade han för 3,2 miljoner dollar eller 21 miljoner kronor i live-turneringssammanhang, en fantastisk siffra och långt över hans personliga mål på 1,5 miljoner dollar.

"One Drop" en stor anledning

Men "inspelade pengar" och "tjänade pengar" är två olika saker i pokersammanhang, det kostar nämligen en oerhörd massa pengar att vara med i de dyraste turneringarna.

I sin blogg på Full Contact Poker redogör Daniel Nergeanu för sina tio mål inför 2014 (2013 klarade han för övrigt nio av de tio han satt upp) och där avslöjar kanadensaren att han måste spela in två miljoner dollar eller 13 miljoner kronor för att ens gå runt.

En stor anledning till den oerhörda summan är superturneringen "The Big One for One Drop" under WSOP som har ett inköp, eller anmälningsavgift, på hela en miljon dollar eller 6,5 miljoner kronor.

"Ingen 23-årig snubbe"

En sådan turnering spelades 2012 och i sommar är det dags för den andra upplagan.

– Den turneringen gör att jag kommer att bli tvungen att spendera ungefär två miljoner dollar på inköp sett över hela året, säger han.

Daniel Negreanu säger dock att han inte ämnar att står för hela kalaset själv, utan ta in investerare som backar honom till två tredjedelar.

– Planen är att stå för en tredjedel av pengarna själv och skaffa investerare för att täcka resten. Det är helt enkelt för mycket pengar att lägga på en enda turnering ("The Big One for One Drop") och jag är inte en 23-årig snubbe som kan köpa in i en turnering för 2 000 dollar trots att jag bara har 2 800 dollar på pokerkontot. Jag vann turneringen då jag gjorde så för övrigt, under WSOP 2008. Pot Limit Hold’em-eventet som var min första WSOP-turnering någonsin.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker