Rickard Olsson leder Idrottsgalan

Foto: Rickard Olsson.
SPORTBLADET

För andra året i rad blir det Rickard Olsson, 46, som leder Idrottsgalan.

– Att tillsammans med ett helt Globen fyllt med idrottsälskare premiera de som gjorde året värt att minnas är en grymt häftig känsla, säger han i ett pressmeddelande.

Rickard Olsson har tidigare lett stora direktsändningar som ”Melodifestivalen” , men är även känd från ”Vem vet mest?”, ”Gäster med gester” och ”Wild kids”.

Galans höjdpunkt är som vanligt Radiosportens klassiska och prestigefyllda Jerringpris, som sedan 1979 röstas fram av svenska folket. Dessutom delas tv-sportens Sportspegelpris ut, samt SvD:s Bragdguld, för årets främsta svenska idrottsbragd.

”Kul att göra”

– 2014 blir ett hektiskt idrottsår för mig där jag ska tävla i Vasaloppet, Göteborgsvarvet, Stockholm International Horseshow och New York Marathon. Trots ett pressat träningsschema väljer jag ändå att göra ännu en Idrottsgala. Den svenska Idrottsgalan är fantastiskt kul att göra, att tillsammans med alla som var där och gjorde det på riktigt minnas året som gått, både de stora och små ögonblicken, både de stora och små känslorna, säger Rickard Olsson.

Galan sänds i SVT1 måndag 13 januari kl 20.00.