Poker

Han jävlas med Boris Becker och hittar Gud

Av: 

Sportbladet.se

SPORTBLADET

Premiär för Sportbladets nya pokerprogram Million Dollar Messiah: ”En jäkla resa”

Glöm de tysta och allvarliga männen i solglasögon som sitter runt ett bord – när Messiah Hallberg gör poker-tv finns de gubbarna inte ens på kartan.

I "Million Dollar Messiah" far komikern världen runt och jävlas med Boris Becker, går hos psykolog efter en självförtroendekris och hittar Gud.

– Det har varit en jäkla resa, säger han.

Messiah Hallberg må ha många strängar på sin lyra men någon pokerspelare har han sannerligen aldrig varit. Att komikern är stjärnan i ett tv-program om poker, ett program som dessutom går ut på att han ska bli miljonär på att spela, är med andra ord inte ett alldeles givet koncept.

Men Messiah Hallberg har gjort ett försök och hur det går för honom ser ni i "Million Dollar Messiah", som har premiär på Sportbladet.se lördagen den 5 oktober.

– Det är en spännande idé. Så sent som i maj, under EPT-finalen i Monte Carlo, hade jag aldrig spelat poker. Aldrig någonsin, inte ens med kompisar. Att gå från det till det här, att resa runt i hela världen och spela de största turneringarna mot de bästa, är ganska omtumlande. Det är ju ganska sällan man får chansen att göra saker som man är helt främmande inför, säger han.

"George Costanza hade fått hår"

Samtidigt som Messiah Hallberg försöker bli pokerproffs intervjuar han en drös av pokervärldens största stjärnor. Och det är här hans komiska talanger kommer till sin rätt. Till exempel gör han legendariske tennisspelaren Boris Becker fly förbannad genom att dra nazistskämt för att sen helt sonika lämna intervjun.

– Det blir många roliga stunder. Som Boris Becker, han är ökänd för sitt humör och när jag helt plötsligt lämnade intervjun, då var han inte helt glad. Men jag hade ju gått så det var producenten och fotografen som fick ta den smällen, haha. Sen gillar jag Jason Alexander, alltså George Costanza från Seinfeld, som jag träffar i Las Vegas. Han är kul. Hår har han också fått, fast det fick jag inte nämna.

– Och meningen är ju trots allt att det ska vara roligt. Att sitta och intervjua någon i 20 minuter och bara prata poker… det blir ju ganska begränsat då. Det här programmet ska vara för alla, inte bara för dem som redan är pokernördar.

"Sen hittade jag Gud..."

Magnus Zaar, chef för Aftonbladet TV, säger att man ansträngt sig för att formatet ska passa alla, inte bara de som redan är pokerfrälsta.

– Poker är ju så mycket mer än män i mörka solglasögon som sitter runt ett bord och spelar Texas Hold'em. Vi vill göra poker-tv med ett nytt anslag, rolig och underhållande tv för dem som inte har ett stort pokerintresse, även om vi såklart hoppas att kunna locka dem också, säger han.

Och enligt Messiah Hallberg har det knappast varit svårt att hitta underhållande inslag under resans gång.

– Alltså det är något med poker… det finns så många personligheter vid ett pokerbord så till och med jag bara blir en kuf i mängden. Jag har träffat en massa människor som jag aldrig hade mött annars och varit med om så mycket. Jag förlorade mitt självförtroende och fick gå till en psykolog. Sen hittade jag Gud, innan allt blev bra igen. Det har varit en jäkla resa!

"Million Dollar Messiah" kommer att sändas i sex 20-minutersavsnitt under hösten.

Premiären ser du på Sportbladet.se efter lunch, lördagen den 5 oktober.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker