Johaugs svar – efter sågningen

Av: Malin Wahlberg, Petra Thorén

Publicerad:

Visade upp vattenflaskan igen: ”Bryr mig inte”

LILLEHAMMER/STOCKHOLM. Therese Johuags dömdes ut för sitt pr-trick. 

Nu svarar den norska stjärnan på kritiken.

– Jag bryr mig inte om vad andra säger om saken, säger hon.

Många har uppmärksammat att Therese Johaug, 25, i nästan varje tv-intervju håller i en vattenflaska som hon sedan dricker ur någon gång under intervjun. Isklar är huvudsponsor till norska skidförbundet och Johaug har gjort sitt bästa för att marknadsföra sponsorn. Men tidigare i veckan kritiserade pr-experter tilltaget stenhård.

– Behöver pengar och behovet är stort, men till slut blir det komiskt. Det blir patetiskt, sa Kjell Terje Ringdal, förstelektor vid Marknadshögskolan i Oslo.

”Var inte kissnödig”

Nu svarar Johaug själv på kritiken.

– Jag ska vara professionell för mina sponsorer och skidförbundets sponsorer. Det är väldigt naturligt för mig att dricka vatten för mig rätt efter målgång, sa stjärnan på dagens presskonferens och lyfte skämtsamt vattenflaskan.

– Och i Beitostölen där bilderna var tagna skulle jag på dopningskontroll direkt efteråt och jag var inte kissnödig där jag stod så det var nödvändigt för mig att få i mig vätska, fortsatte Johaug.

”De kräver sitt”

25-åringen påpekade också att sponsorerna är viktiga för att få rätt förutsättningar med träning och att hon har ett ansvar mot dem.

– Eftersom sponsorerna betalar så mycket pengar för att vi ska kunna resa ett antal dygn på hög höjd och och för att vi ska få det bästa upplägget vi kan få, kräver de sitt tillbaka och det är vårt ansvar att vara professionella och visa det. Jag gör det jag tycker jag tycker är rätt för mig, säger Johaug.

Och stjärnan kommer att fortsätta att dricka ur vattenflaskan i tv.

– Ja, det gör jag.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN