Sverige vann kvalet till par-VM-finalen

Foto: MIKAEL FRITZON/TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild.

avStefan Holm

SPORTBLADET

Sverige är klart för final i par-VM i speedway.

Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck vann kvaltävlingen i Manchester.

– Killarna gjorde ett otroligt jobb, säger förbundskapten Morgan Andersson i TV10.

Fredrik Lindgren leder VM-serien efter två deltävlingar och har kört som en blivande världsmästare i både elitserien och polska Ekstraliga.

32-åringen slog inte av på gasen när kvalet i par-VM, Speedway of nations, avgjordes i Belle Vue, Manchester, under tisdagskvällen.

Blågul drömstart

Sverige – med Lindgren, Antonio Lindbäck och reserven Joel Kling – inledde tävlingen med femettor mot Italien och Frankrike och besegrade sedan Australien, med regerande världsmästaren Jason Doyle och Max Fricke, med 4–2.

Två femettor senare, mot Finland och Tjeckien, hade Sverige säkrat sin plats i finalen.

– Att vi skulle vara klara före det sista heatet var inget jag hade räknat med, men killarna gjorde ett otroligt jobb, säger Morgan Andersson i TV10.

Trots att Lindgren och Lindbäck förlorade sitt sista heat, 2–4 mot britterna Tai Woffinden och Robert Lambert, vann Sverige tävlingen på 26 poäng.

Finalen inleds på fredag

Från kvalet i Belle Vue får förbundskapten Morgan Andersson och hans mannar som väntat sällskap av Storbritannien och Australien.

Ryssland, Tyskland och Danmark kvitterade ut sina finalbiljetter under den gångna helgen, då den första kvaltävlingen avgjordes i tyska Teterow.

Finalen avgörs på fredag-lördag i Wroclaw. Värdnationen Polen, som ställer upp med Patryk Dudek, Maciej Janowski och reserven Maksym Drabik, är direktkvalificerat.

– Det är två tuffa dagar som väntar, men förhoppningsvis slutar vi högst upp, säger Morgan Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM