Elfsborgs mittback ska undersökas

avPetra Thorén

BORÅS. Elfsborg vann en poäng tack vare Jon Jönssons projektil.

Men de kan ha förlorat en mittback för en period.

Joakim Nilsson har fått en liten bristning i sätet visade tisdagens magnetkameraundersökning.

Elfsborg inledde piggt med ett mål i matchens inledning, men skakades snart om av ett tidigt byte. Mittbacken Joakim Nilsson fick en känning i sätet och tvingades kliva av.

Och ersättaren Jon Jönsson fick en tuff start på sitt inhopp.

Fem minuter efter bytet slarvade han och blev av med bollen som Jesper Karlström snappade upp och spelade till överlappande Jonathan Ring som kvitterade.

– Det var ett misstag. Jag tar fram bollen, vi byter plats mittbackarna och jag försöker lägga fram den. Jag vill ta en touch till för att se om det kommer in någon men får den för långt i från mig. Jag har möjligheten att tackla, men har för hög fart och är rädd för att åka ut. Det var ett dumt läge att släppa in ett mål, säger Jönsson.

Foto: BILDBYRÅN

Tog revansch

Djurgården hann också skicka in 2-1 före paus.

I andra halvlek gick Elfsborg för kvittering. Detta mot ett Djurgården som blev lågt och gjorde taktiska förändringar för att stänga matchen.

Och det var just olycksfågeln Jon Jönsson som satte skottet som gav poäng för Elfsborg under matchens sista skälvande minuter.

– Jag söker mig utanför straffområdet, jag ville ha en passning i sidled för att skjuta. Jag ser bara att det kommer en retur och jag hinner inte tänka utan nyper bara till den. Otroligt skönt såklart. Jag ville inte svika grabbarna, men lite kändes det som jag gjorde det ändå, säger Jon Jönsson efteråt.

Hur det blir med spel för hans del i kommande matcher återstår att se. Elfsborgs lagläkare Matilda Lundblad meddelar till Sportbladet att Joakim Nilsson ska genomgå en magnetkameraundersökning på tisdagen.

"Han har en överansträngning i sätet. Han har full kraft men hämmas av smärtan" meddelar hon i ett sms.

Under tisdagens kom beskedet: Joakim Nilsson har drabbats av en liten bristning i sätesmuskulaturen. Elfsborgs medicinska team lämnar inga uppgifter om hur lång skadefrånvaron blir, men en vanlig uppskattning vid en liten bristning handlar det om två veckor.

Tuff start på allsvenskan

För Elfsborg var kvitteringen ändå ett steg i rätt riktning.

Laget har haft en tuff start med nye tränaren Jimmy Thelin, men efter segern över BP senast och kvitteringen nu har spelarna i Elfsborg fått lite andrum. Ja, tränaren med för den delen.

– Vi bygger något nytt och vi våg att vi försökte attackera mer framåt när vi vann boll nu. I början av säsongen var vi kanske mer försiktiga och försökte hålla i lite mer. Det går åt rätt håll, säger Jon Jönsson - sen poängvinnare mot Djurgården.

ARTIKELN HANDLAR OM