”Jag märkte att han hoppade lite lustigt i tre-fyra hinder”

SPORTBLADET

Nedslag under laghoppningen
släckte Bengtssons OS-dröm

Foto: Rolf-Göran Bengtsson

LONDON. Här spricker gulddrömmen.

Under andra omgången av nationshoppningen i måndags drog hästen Casall på sig den lilla skadan som får stora konsekvenser.

– Jag märkte att han hoppade lite lustigt i tre-fyra hinder, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Det var under måndagens andra omgång i nationshoppningen som olyckan var framme.

I ett nedslag slog Casalls vänster bakhov i baksidan av vänster framhov, den så kallade ballen. Rolf-Göran Bengtsson vet inte exakt på vilket hinder det skedde, men kände att hästen betedde sig lite annorlunda.

– Jag kände att han hoppade tre-fyra hinder på ett märkligt skett, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Då måste det skett precis före det?

– Antagligen.

Blödde rejält

När ekipaget kom av banan upptäcktes såret som blödde rejält.

Det handlar om ett litet sår som är en gånger en och halv centimeter.

– Det är i stort sett ett blåmärke som han inte får starta för, säger landslagets veterinär Jonas Tornell som fortsätter förklara:

– En sådan här grej tror jag gör ganska ont, han är kanske lite känslig, men det är som att det ligger en vass grej som ligger och trycker.

Under gårdagen behandlade man skadan och försökte får smärtan att försvinna.

– Det var lätt att frilägga den delen där han hade trampet. Problemet är att han har som ett blåmärke under själva trampet och delarna vid sidan av såret trycker in i det ömma området, det är därför han haltar, säger Tornell.

Balltramp är en ganska vanlig skada, vissa hästar råkar ofta ut för det. Men Rolf-Göran Bengtsson har inte tidigare haft problem med Casall.

– Allt är samma som han det varit i sju år, jag har inte haft ett sådant här balltramp någon gång. Har man en häst som har problem med det så gör man skydd som man sätter bak, men han har inte haft de problemen, säger Rolf-Göran Bengtsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS