Skadade Kubica kan bli Räikkönens stallkamrat

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Alla scenarier är möjliga...”

Robert Kubica är på väg tillbaka efter den svåra kraschen.
Foto: AP
Robert Kubica är på väg tillbaka efter den svåra kraschen.

Kimi Räikkönen är tillbaka.

Nu börjar jakten på den andra förarplatsen hos Renault.

För den är Robert Kubica fortfarande aktuell.

Vitalij Petrov har egentligen ett kontrakt med Lotus/Renault till 2012, men efter det att Kimi Räikkönen presenterats som förare för 2012 och 2013 är Vitalij Petrovs manager osäker vad det gäller ryssens framtid hos stallet.

Och Renaults stallchef Eric Boullier påpekar att Robert Kubica fortfarande är intressant.

”Måste prata med Robert”

– Alla scenarier är möjliga. Jag måste prata med Robert och hans manager för att få bättre koll på vilken tidsram det handlar om, när han kan tänka sig att göra comeback, nu har vi bekräftat att Kimi kör för oss nästa år och vi kommer att bekräfta vem som har den andra förarplatsen så snart vi är redo att göra det, säger Boullier till motorsportmagazin.

Därmed bekräftar stallchefen att Vitalij Petrov inte har en förarplats säker bara för att han har ett kontrakt med stallet.

”Väldigt lite tid på oss”

– Efter dagens beslut har vi väldigt lite tid på oss, vi har fram till den 10 december på oss att bestämma oss för om Vitalij stannar eller inte, säger hans manager Oksana Kosachenko.

– Om han stannar har han mycket han kan lära av Räikkönen, men det beror på om stallet och Vitalijs management kan komma överens. Om det händer så måste Vitalij se det för vad det är och köra ett år till för stallet.

Även Romain Grosjean, Bruno  Senna och Rubens Barrichello har nämnt som intressanta namn för Renault och när det gäller Robert Kubica är han aktuell, den dagen han kan komma tillbaka men det är inte till säsongsstarten.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN