McLaren fortsätter att dominera

Hamilton snabbast på andra
träningen: ”Kvalet blir jämnt”

Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton.

McLaren fortsätter att ha kommandot.

I Australien var det Jenson Button.

I Malaysia är det Lewis Hamilton.

Under den första träningen på Sepang var det Lewis Hamilton, McLaren som angav tonen med den bästa tiden. Efter honom följde Red Bulls Sebastian Vettel, som vann i Malaysia förra året och som är en av favoriterna till segern på söndag. Lewis Hamilton (1:38.021 ) var en halv sekund före  Sebastian Vettel, därefter följde Mercedes Nico Rosberg och Michael Schumacher.

Under den andra träningen, som avslutades i morse, var Lewis Hamilton återigen snabbast, men han var inte lika snabb som under den första träningen. Temperaturen på asfalten hade under dagen ökat med närmare 13 grader, vilket gjorde banan något mer långsam. Samtidigt så slapp förarna det förväntade regnet.

”Blir riktigt jämnt”

Efter Hamilton (1.38,172) följde Michael Schumacher, Mercedes (+0,361) , Jenson Button, McLaren (+0,363) och Nico Rosberg, Mercedes (+0,524). även han Mercedes. Button var bara var nia på det första passet, sedan han tvingats vänta i depå när mekanikerna arbetade med hand bil

– Det kommer att bli ett riktigt jämnt kval, men för oss är det viktigare att vi får till loppet den här gången. Kvalet är lite si eller så, det är loppet som är det viktiga för oss, säger Nico Rosberg till motorsportmagazin.

De longrunsen som vi gjorde under dagens pass fungerade riktigt bra, betydligt bättre än i Melbourne, men var vi står, det kan jag inte svara på. Inte än.

Alonso sexa

Ferrari som har haft problem var sexa med Fernando Alonso (+0,719).

– Våra longruns var inte alls dåliga, kommenterade stallet på twitter.

Red Bulls mästare Sebastian Vettel var något sämre under det andra passet (10:a) sedan tysken klagat på balansen i bilen.

– Varken Sebastian eller Mark var lyckliga efter dagens träning, vi ändrade en del, men det hjälpte inte, säger Red Bulls motorsport konsulent Helmut Marko.

– Vi ska försöka hitta rätt lösningar i narr, vi måste hitta rätt balans så att bilen är snabb under ett varv.

Ändå tror Sebastian Vettel att han och Red Bull kan vara med och slåss med McLaren, stallet som hittills varit bäst under säsongsinledningen:

– McLaren såg riktigt starka ut, under båda passen. Jag har inte sett deras longruns, men jag tror att vi är lite närmare dem än vad vi var i Australien, så vi får se vad vi kan hitta på.

Kvalet avgörs i morgon lördag kl 09.00

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln