Ankarcrona: ”Tror vi kommer ha tre ryttare i finalen”

Foto: BILDBYRÅN
Lindelöw på Sacramento.

avElisabet Hoff

SPORTBLADET

Efter söndagens hoppningar i Stuttgart har Sverige två ryttare i topp tio i världscuptabellen.

– Målsättningen från start har varit att ha tre ryttare i finalen och det tror jag vi kommer att ha, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

I Stuttgart stod alla tre svenskarna på startlinjen, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw. Bäst gick det för Lindelöw och hans Sacramento som tog en åttonde plats. Därmed klättrade han från plats 16 till sju i tabellen.

– Douglas fortsätter att leverera och håller en riktigt hög lägstanivå, säger en nöjd förbundskapten. 

Serieledande Henrik von Eckermann testade en ny häst, Newton Abbot, och tog sig till omhoppningen. Där gick han ut hårt vilket kostade tre rivningar och ledningen i Världscupen. Han ligger nu trea.

”Vi är bortskämda”

Europamästare Peder Fredricson ställde upp med guldhästen från Göteborgs-EM, H&M All In, som för ett par veckor sedan inte var helt fräsch och ströks från en VC-omgång. Nu blev det två rivningar och en placering långt ner i resultatlistan.

– Jag tror inte det är något att vara orolig för alls. All In behöver komma igång och hoppa mer inomhustävlingar och idag var han lite spänd. Vi är bortskämda med att han alltid är felfri men han är trots allt ”bara” en häst, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Stuttgart var den femte av 13 omgångar innan finalen i Paris i april. 

Schweizaren Steve Guerdat vann och gick upp i ledningen i serien.

ARTIKELN HANDLAR OM