Glädjetårarna efter bronset

BEAVER CREEK. Äntligen fick Jessica Lindell Vikarby vinna brons.

Då kunde svenskarna inte hålla tårarna borta.

– En person man kommer nära kan man dela väldigt mycket med och då blir det känslosamt, säger Maria Pietilä Holmner.

Jessica Lindell Vikarby har kämpat länge. I Beaver Creek fick hon äntligen ta en VM-medalj. Efteråt var det stor glädje i det svenska lägret.

Maria Pietilä Holmner grät mer än bronsmedaljören själv.

– Det är fantastiskt. Vi gjorde vår första världscup ihop för tolv år sedan, jag vet hur mycket hon kämpat, hur mycket hon velat det här, hur tufft det varit med ryggen och allting. Fantastiskt, fantastiskt, säger hon och fortsätter:

– När hon kom ner och låg tvåa kände jag ”det här blir pallen garanterat”, jag är så glad för henne. Det är glädjetårar.

Anja: ”Alla kan vi Jessicas resa”

Även Anja Pärson var känslosamt.

– Det är välförtjänt. Hon har åkt rätt länge och äntligen få ta det. Det är jättekul, framför allt efter senaste säsongerna när hon verkligen tagit sista kliven. Sen i år med alla ryggproblem och bara ha tre bra dagar och gå in och ta det, säger hon och fortsätter:

– Alla kan vi Jessicas resa. Hon är bara något år yngre än mig och kom in tidigt. Hon har alltid funnits där och kämpat i bakgrunden och till slut lossnade det.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.