”När jag såg vad han sa om Zlatan...”

SPORTBLADET

Raiola till ny attack mot Lyon-tränaren

Lyon-tränaren Hubert Fouriner anklagade Zlatan Ibrahimovic för att förolämpa franska domare.

Svenskens agent Mino Raiola gick till rasande attack – och står på sig i dag.

– När jag såg vad han sa om Zlatan tänkte jag att han var ett rövhål, säger Raiola.

Paris SG och Lyon slåss i år om den franska ligatiteln. Det är en titelfajt som blivit tätare än många väntat sig då Lyon alltjämt leder Ligue 1 en poäng framför den storsatsade huvudstadsklubben.

Men det är också en rivalitet som tagit sig utanför fotbollsplanen. Förra månaden gick Lyons tränare Hubert Fournier ut och kritiserade PSG:s störste stjärna Zlatan Ibrahimovics uppträdande mot domarkåren.

– Alla ligans domare blir förolämpade av den där karaktären (Zlatan Ibrahimovic) men uppenbarligen är inte domarna två- eller trespråkiga heller så de förstår inte, sa Fouriner bland annat.

Fick kritik

Lyon-tränarens kritik fick Zlatans agent Mino Raiola att tända till på alla cylindrar och gå till motattack:

– Han är ett rövhål. Jag har ingen respekt för en person som säger sådana saker. Han borde upprepa sin attack på Zlatan när de är ensamma i ett rum, sa Raiola.

Agentens svar fick stor uppmärksamhet i Frankrike som något som var långt över gränsen.

”Jag har mitt temperament”

Men i en intervju med RMC står Raiola nu på sig.

– Jag har mitt temperament. När jag såg vad han sa om Zlatan tänkte jag att han var ett rövhål. Efter det kanske jag gick över gränsen, men mitt budskap var tydligt. Jag skulle föredragit om han sa de sakerna till Zlatan mellan fyra ögon. Om man vill vara en man här i livet tar man såna saker ansikte mot ansikte, säger Raiola.

I helgen tar PSG emot bottenlaget Lens hemma på Parc des Princes. För Lyon väntar en betydligt tuffare bortamatch mot Montpellier.