Succélaget ska skrälla vidare

SPORTBLADET

Nykomlingen Alvik siktar på att slå ut favoriten

Foto: Alviks Shawnice ”Pepper” Wilson.

Först ska Alvik skrälla och sänka Sallén.

Sedan vill succélaget förlänga med stjärnan Shawnice ”Pepper” ­Wilson.

– Jag vill verkligen ­stanna så jag hoppas att det löser sig, säger ­amerikanskan.

Alvik har varit den stora överraskningen i basket­ligan dam den här säsongen. Nykomlingen har bland annat slagit fjolårs­finalisten Norrköping Dolphins och guld­favoriten Udominate och slutade på sjätteplats i ­tabellen.

Nu går de in i slutspelet mot favorittippade Sallén.

– Det skulle vara en skräll om vi vann. Vi är underdogs och det vet vi om, men chansen finns absolut. Vi måste spela väldigt, väldigt bra, säger coachen Francisco Pinto.

”Väldigt nöjda”

Redan innan slutspelet valde Alvik att förlänga Pintos kontrakt med tre år. Nu hoppas klubben även kunna behålla stjärnan Shawnice ”Pepper” ­Wilson.

– Vi är väldigt nöjda med ”Pepper” så henne kan vi säga att vi vill behålla. ­Sedan får vi se om vi ­lyckas. Jag tror att vi har bra ­chanser, vi vet att hon trivs väldigt bra här, säger ­sportchefen Carolina ­Håkanson.

Fokus på slutspel

Wilson, som har gjort succé och snittat 15 poäng per match, vill stanna i klubben.

– Självklart vill jag det. Jag gillar allt med Sverige. Livet, laget, coachen. Allt här är bra och jag trivs ­verkligen. Jag hoppas att allt löser sig så att jag kan komma tillbaka, säger hon.

– Men just nu fokuserar vi bara på slutspelet.

Sallén har vunnit båda matcherna mot Alvik den här säsongen. Men det unga laget är övertygat om att de kan fortsätta succén även i slutspelet.

”Blir inte lätt”

– Sallén har flera spelare som spelat längre än våra yngsta spelare har varit födda. Men jag vill inte att de ska känna att vi inte hör hemma här, vi ska vara ­redo att tävla och jag ska försöka vara den ledare som de förväntar sig att jag ska vara, säger Wilson och fortsätter:

– Det kommer inte att bli lätt, men vi har bevisat att vi kan slå topplagen. Vi går alltid tillbaka till segern mot Udominate och påminner varandra om den känslan och energin som vi hade då. Hittar vi den tror jag verkligen att vi kan ­vinna.

Sportbladet tippar kvartsfinalerna

✓ Udominate Basket – Visby ­Ladies 2–0

Kommentar: Udominate vann serien och kommer med största sannolikhet att göra upp om ­guldet med Northland i vår. ­Visby blir bara ett fartgupp på vägen. Gotlänningarna ­förlorade genrepet förra veckan med 58–105. Det säger en del om klasskillnaden.

✓ Northland Basket – Telge Basket 2–0

Kommentar: Northland åkte på en skrällförlust i genrepet. Men coach Jens Tillman har bedyrat att ett liknande bottennapp ­aldrig kommer att ske igen. Jag tror honom. Mästarinnorna har fått sig en rejäl väckarklocka och kommer inte att släppa många matcher. Med stor ­sannolikhet ingen.

✓ Sallén Basket – Alvik Basket 2–0

Kommentar: Nykomlingen ­Alvik har varit en frisk fläkt i basket­ligan dam den här säsongen. Men mot Sallén tar det slut.

Alvik kommer förstås att bjuda upp till dans, men Sallén är ­klassen bättre vilket kommer att visa sig.

✓ Norrköping Dolphins – Mark Basket 2–1

Kommentar: Fyran mot femman och den jämnaste kvartsfinalen på förhand. Norrköping låg ­under med 22 poäng, men ­vände och vann med tio mot Mark förra veckan. Fjolårs­finalisten kommer inte att ta sig lika långt i år, men till semifinal går delfinerna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket