Kalla tog sitt andra SM-guld

SPORTBLADET

Vann teamsprinten tillsammans med Öberg

Det blev ännu ett SM-guld för Charlotte Kalla.

Tillsammans med Jennie Öberg i Piteå Elit vann skidstjärnan dagens teamsprint i SM.

– Det var bättre och bättre för varje lopp. Jag kände att jag på sista varvet kunde få all kraft rätt fram, säger Charlotte Kalla

Charlotte Kalla och Jennie Öberg, Piteå Elit, avgjorde teamsprinten (klassisk stil) redan på sina respektive förstasträckor.

Charlotte Kalla drog upp tempot och lämnade till Jennie Öberg som också körde hårt och bakom fick etablerade åkare som Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK, och Stina Nilsson, IFK Mora SK, fick slita hårt i Kalix.

Men det var aldrig något snack om vilket lag som var bäst. Charlotte Kalla, som vann lördagens tremil, fick alltså sitt andra SM-guld.

– Ja, tillsammans med Jennie, påpekade Charlotte Kalla i segerintervjun som arrangören gjorde direkt på plats.

”En av världens bästa”

– Jag vet att Charlotte är en av världens bästa kvinnliga åkare och det är skönt att känna att man har henne på förstasträckan, säger Jennie Öberg som också kände sig pigg.

– Det är jättekul att vi åker så här bra på min gamla hemmabana, säger Jennie Öberg.

Även Tärendöfödda Charlotte Kalla njöt av att tävla i Norrbotten.

– Det är speciellt, säger Charlotte Kalla och tackade publiken som trotsat snöfallet.

Bakom Piteå Elit gjorde IFK Mora SK med Anna Haag och Stina Nilsson upp upp med Åsarnas Frida Hallquist och Ida Ingemarsdotter.VM-åkaren Ida Ingemarsdotter gjorde en bra sista sträcka, men Stina Nilsson höll undan.

Silver till Mora alltså och brons till Åsarna.

Även på herrsidan blev det succé för Piteå Elit. Jesper Modin spurtslog VM-åkaren Calle Halfvarsson på sista sträckan. SM-guldet delade Jesper Modin med Martin Bergström. I Falun Borlänge SK körde Calle Halfvarsson tillsammans med Oskar Svensson.

Bronset gick till Åsarnas lag 1 med Lars Nelson och Anton Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM