Alpint

”Läkaren trodde att jag var galen”

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Dömde ut stjärnans chanser – nu kör Svindal VM

Aksel Lund Svindal.
Aksel Lund Svindal.

BEAVER CREEK. Läkarna dömde ut hans chanser totalt. 

Nu kör Aksel Lund Svindal VM – tre och en halv månad efter att ha slitit av hälsenan.

– Enda risken är att jag suger, säger norske stjärnan till Sportbladet.

Den 19 oktober, med en vecka kvar till världscuppremiären i Sölden, slet Norges jättestjärna Askel Lund Svindal av hälsenan. Läkarna kunde konstatera att säsongen med stor sannolikhet var över.

Och VM, det skulle absolut inte gå.

Men Svindal ville annorlunda. För två veckor sedan stod han på skidor för första gången sedan skadan. Nu ställer han upp i VM mot alla odds.

– När folk sa att det var helt omöjligt att jag skulle kunna köra tänkte jag "ingenting är helt omöjligt", det har drivit mig. Men läkaren trodde att jag var galen och skämtade när jag sa att jag ville stå på skidor igen, säger han.

”Ganska fett”

Efter tisdagens störtloppsträning lämnade Svindal grönt ljus till att köra onsdagens Super G, till att börja med.

– Det är bara Super G jag behöver bestämma nu och jag kör den. Jag vet inte om det kommer att gå bra, det var många som inte trodde att jag skulle kunna köra så det är ganska fett.

Finns det någon risk med att starta?

– Den enda risken är att jag suger och det är en risk jag är villig att ta. Chansen att jag sliter av samma hälsena igen är lika stor att jag sliter av den andra enligt läkarna.

Svindal har vunnit fem VM-guld, ett VM-silver och två VM-brons. Han har dessutom ett guld, silver och brons från OS i Whistler.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint