Mauler utmanad – av glödhete fajtern

SPORTBLADET

Brutal knock senast – nu vill han möta svensken

Svenske UFC-stjärnan Alexander Gustafsson står just nu utan match.

Nu utmanas han av fjärderankade Anthony "Rumble" Johnson.

– Låt oss ge fansen vad de vill ha, säger han.

"The Mauler" snuvades på en titelfajt mot mästaren Jon Jones och har i nuläget ingen match inbokad. Väljer han att vänta på vinnaren mellan Jones och Daniel Cormier den 3 januari har det nästan gått ett helt år sedan hans senaste match.

Därför kommer konkurrenten Anthony Johnson, 30, med ett förslag.

– Alexander, jag respekterar dig som fajter men det här är business. Dana White tycker att en match mellan oss låter bra, det finns ingen annan för oss att möta och fansen ber om den här matchen, skriver han på sin Facebooksida.

Amerikanen som kallas "Rumble" sparkades av UFC för två år sedan men gjorde comeback i april i en ny viktklass, lätt tungvikt. Sedan dess har han besegrat två av divisionens toppnamn och snabbt seglat upp som en titelutmanare.

Vann på brutal knock

Bland annat körde han över legendaren Antonio Rogerio Noguiera som knockades brutalt redan efter 44 sekunder.

I en intervju med Sportbladet förra veckan sa UFC:s vicepresident Garry Cook att det var synd att svensken skadade sig, men att chanserna är stora att han får gå en titelmatch under 2015.

– Jag hade sagt åt Alex att göra sig redo för nästa sommar. Kanske behöver han gå en match till. Men januari är inte långt bort, sa Cook den gången, och fortsatte:

– Jag är ledsen för hans skull att det blivit såhär. Men det som är bra är att fansen älskar honom och vill se honom fajtas.

Anthony Johnson har gått 22 matcher i sin MMA-karriär och vunnit 18. Gustafsson har 16 segrar på 18 försök. De är rankade fyra respektive etta i lätt tungvikt bakom mästaren Jon Jones.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA