Masarna kvällens vinnare

SPORTBLADET

Vetlanda vann viktig streckmatch

Kampen om slutspelsplatserna i elitserien i speedway går vidare. Tisdagens stora vinnare blev Masarna som besegrade Smederna borta med 49–47 och regerande mästarna Vetlanda som efter stor dramatik både vann och tog bonuspoängen mot Rospiggarna.

– Med tanke på allt strul vi haft är jag överväldigad, sade Vetlandas sportchef Bo Wirebrand.

Med fyra omgångar kvar av elitserien i speedway är tre lag i stort sett klara för slutspel; Västervik, Dackarna och Hammarby.

Fyra lag gör upp om de tre kvarvarande platserna i slutspelet – och den kampen kommer att bli tuff.

Vetlanda och Rospiggarna hade båda 16 poäng inför tisdagens match i Vetlanda. Rospiggarna vann matchen i våras med tio poäng, samma resultat blev det i Vetlanda sedan hemmalaget avslutat tävlingen mycket starkt. Dubbelsegrar i heat 14 och 15 samt oavgjort i det avslutande innebar seger och omkörning om bonuspoängen.

Det heatet vann hemmalagets Rune Holta före Greg Hancock, bonusen till Vetlanda.

– Jag hade inte räknat med tre poäng, men trodde vi skulle vinna matchen. Jag är nöjd med killarnas insats och nu pekar det åt rätt håll för oss, sade Vetlandas sportchef Bo Wirebrand efter matchen.

Masarna utan Lindbäck

Masarna kom utan skadade Antonio Lindbäck till Eskilstuna och matchen mot Smederna. Övriga förare delade Lindbäcks ordinarie heat i en match som blev en rysare. Masarna behövde segern för att hänga med i kampen om en slutspelsplats. Inför de två avslutande heaten var ställningen oavgjord. Då slog Masarnas unge ryss Emil Sajfutdinov till med en heatseger och Simon Stead tog enpoängaren. I sista heatet vann Masarnas Leigh Adams och säkrade segern.

– Otroligt skönt. Vi behövde verkligen segern, vårt avslutande program är riktigt tufft. Vi har så skön stämning i laget och har bestämt oss för att gå till slutspel, sade Masarnas lagledare Stefan Bäckström som öste beröm över Sajfutdinov.

– Vi har fått besked av honom att han kan köra resten av matchen och honom kan vi behöva. Sajfutdinov kommer att bli en riktig storstjärna. Han kör så otroligt bra, fortsatte Bäckström.

Västervik vann igen

Serieledande Västervik hade inga problem att ta säsongens tolfte seger hemma mot Piraterna, 53–43. Västerviksförarna ryckte direkt och någon spänning infann sig aldrig. Västervik har fortfarande två poäng upp på Dackarna och Hammarby. Kommande tisdag möts Dackarna och Västervik i Målilla. Segraren i den matchen har mycket stora möjligheter att vinna serien.

Dackarna håller sin andraplats efter seger mot Kaparna, 54–42. Matchen kördes i Mariestad.

Hammarby är kvar på tredjeplats efter 56–40 hemma mot Indianerna. Nicki Pedersen i ”Bajen” fick stå över sitt sista heat och var inte lika dominant som vanligt.

Kvällens elitseriefakta

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway