Fångar homerun-boll –  två ggr i samma match

SPORTBLADET

Se den sällsynta dubbeln i amerikanska MLB

Supportern Zack Hample gjorde det största avtrycket i gårdagens baseboll-match mellan New York Yankees och Arizona Diamondbacks.

Först fångade han en homerun–boll. Sedan vandrade han till andra sidan läktaren – och fångade en till.

– Jag går bara på instinkt, säger Hample till AP.

35-åringen fångade först en homerun-boll från Yankees Didi Gregorius på höger sida av läktaren. Men han var inte nöjd med det. Hample förflyttade sig till vänster sida av läktaren, och fångade ytterligare (!) en homerun-boll, denna gång från Francisco Cervelli.

– Det är lite turligt. Jag förflyttar mig hela tiden, säger Hample till AP.

Men varför förflyttar han sig på läktaren?

Jo, Hample är ingen vanlig supporter. Han är "expert" på att fånga homerun-bollar och har gett ut en bok betitlad "How to snag Major League Baseballs". Hample hävdar att han i 880 raka matcher aldrig lämnat arenor utan minst en boll. En svit han haft sedan 1993.

Missade tredje

Och inte nog med det. Detta är inte första gången han fångar två bollar i samma match. 2010 gjorde han detsamma i en match mellan Seattle Mariners och Baltimore Orioles.

– Jag går bara på instinkt. Jag ställer mig inte på olika ställen för olika slagmän, säger Hample.

Via sin egen hemsida erbjuds andra supportrar att följa med Hample på matcher, och de garanteras att fånga en boll.

Uppmärksamheten i samband med den andra lyran i går kväll gick dock ut över hans bollfångande. Hample hävdar nämligen att han hade fångat en tredje boll om han inte pratat med media när Martin Prado slog en homerun i sjätte inningen.