Nordqvist i slagläge efter första rundan

SPORTBLADET

"Grymt skönt att inleda på det här sättet"

Foto: Anna Nordqvist.

Årets första major har inletts och det med ett svenskt glädjeämne.

Anna Nordqvist, 25, imponerade stort och har tätkänning inför fortsättningen.

– Det här är en kanonstart, säger hon.

Införsnacket till Kraft Nabisco Championship har handlat om storfavoriterna Stacy Lewis, Yani Tseng och Na Yeon Choi. Men kanske bör ett svenskt namn adderas till listan över potentiella titelutmanare.

Anna Nordqvist svarade för en strålande öppningsrunda på Mission Hills och gick runt på 69 slag.

– Jag spelade väldigt stabilt, träffade green rätt och gav mig själv chansen på några enkla birdies. För att slåss i toppen måste du sätta fyra bra scorer, så det känns grymt skönt att inleda på det här sättet. Nu gäller det att inte tappa fokus, säger hon när Sportbladet når henne över telefon.

"Greenerna passar mig"

Nordqvist hade det kämpigt med puttningen i Phoenix häromveckan, men ser nu ut att ha hittat rätt på greenen.

– Jag har tränat en hel del närspel tidigare i veckan och det har gett resultat. Greenerna här är snabbare än de vi vanligtvis spelar på, vilket passar mig.

En förändring inför årets säsong är att hon brutit med tränaren Henri Reis, som coachat Annika Sörenstam i många år. I stället har ett gammalt bekant ansikte kallats in: Patrik Jonsson, som coachade henne fram till 2009.

– Jag behövde en förändring och en nytändning. Henri var en otroligt bra tränare, men jag ville vara mer självständig och det tillåts jag vara med Patrik.

Vad är det framförallt ni jobbar på att förbättra?

– Få in mer fysik i svingen, att använda kraften jag har på rätt sätt. Då slipper man förlita sig på tempo och tajmning.

Och hur går det?

– Det är självklart en process som kommer att ta sin tid, men jag känner Patrik sedan tidigare och tycker att vi redan nu är på rätt väg.

Har slagläge

Inför fortsättningen är Nordqvist nu tre under par. Ett slag skiljer upp till ledartrion Na Yeon Choi, Jodi Ewart Shadoff och Suzann Pettersen.

Även Caroline Hedwall och Louise Friberg spelade stabilt. Båda gick runt på ett under par och placerar sig på en delad sjuttondeplats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf