Klintsten: ”Jag ska lägga mig och skrika nästa gång”

Av: Jonas Gustavsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Storvreta föll mot Granlo

Viktor Klinsten.
Foto: BILDBYRÅN
Viktor Klinsten.

Trefaldiga mästarna Storvreta föll mot nykomlingen Granlo.

Efter slutsignalen var landslagsmålvakten Viktor Klinsten fly förbannad på domarna.

– Det lönar sig visst att lägga sig ner och skrika så det ska jag göra nästa gång, säger han efter 6-5-förlusten.

När slutsignalen ljöd och förkunnade Granlos 6-5-seger blev Storvretas landslagsmålvakt Viktor Klintsten fly förbannad. Han försökte ta sig fram till domarna men hölls tillbaka och lugnades av lagkamraterna.

Anledningen till ilskan var den utvisning som föranledde Granlos matchvinnande 6-5-mål i numerärt överläge med bara 30 sekunder kvar att spela.

Storvretas back Mattias Samuelsson blev fri, sköt rakt på Granlos keeper Thomas Åhrberg och rappade sedan denne på fingrarna vilket renderade i utvisning.

– Jag tycker det var ett oerhört konstigt beslut att ge en utvisning när deras målvakt fått ett slag på hela matchen medan jag fått tre eller fyra slag utan att domarna gjort någonting. Jag fick ett rapp och började blöda på handen vilket jag visade för domarna, men de bara ryckte på axlarna, säger Klintsten.

– Deras målvakt slänger sig ner och skriker vilket jag inte gjorde, men det är kanske det som krävs för att få utvisning. Jag ska lägga mig ner och skrika nästa gång.

”Nu glömmer vi det här”

Storvreta åkte på fyra utvisningar och en straff under matchen medan Granlo inte drabbades av några repressalier.

– Jag ska inte skylla på domarna för att vi förlorar men de spelar en väldigt stor roll i den här matchen. Båda lagen sysslar med fula saker men det är bara vi som åker ut. Jag tycker det är väldigt underligt, säger Klintsten.

– Nu glömmer vi det här och vänder blad. Jag ser redan fram emot nästa match.

Matchserien står 1-1 i matcher.

■ ■ ■

Caperiotäby utjämnade överraskande matchserien mot Falun till 1-1 i matcher efter att ha vunnit med 4-2 på hemmaplan. Falun ledde med 2-1 efter halva den sista perioden, innan Caperiotäby sköt tre raka mål.

■ ■ ■

Pixbo kopierade segersiffrorna från första kvartsfinalen när Warberg besegrades med 7-4 i lagens andra möte. Isaac Rosén och Emil Julkunen blev tvåmålsskyttar för segrarna som nu har 2-0 i matcher.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN