Alpint

Säsongen är över

Av: 

AnnaMaria Jansson

SPORTBLADET

Markus Larsson: "Det är inte ens nära"

Blödningen i hjärnan är för allvarlig.

Nu avslutar Markus Larsson sin säsong.

– Jag saknar redan skidåkningen, säger han.

Markus Larssons blödning i hjärnan är allvarligare än vad han först ville inse. I dag tog han beslutet att säga nej till VM - och till resten av säsongen.

– Det känns naturligtvis väldigt tungt. Samtidigt har jag varit medveten om att det har lutat mer och mer åt det här beslutet, säger han till sportbladet.se.

Kollat med experter

Det var under träning i störtloppsbacken i Wengen som Larsson kraschade brutalt. Sedan dess har han haft förhoppningar om VM.

– I början tyckte jag att det blev bättre, jag kunde börja röra mig igen och så. Så förhoppningarna fanns. Men nu har jag kollat med flera experter och som jag förstår det är det inte ens nära läkning. Det hade inte spelat någon roll om VM varit flera veckor fram i tiden, säger han.

– Risken att krascha igen är helt enkelt för stor.

Ser framåt

Istället får han nu titta framåt, mot nästa säsong.

– Nu ska jag vila och bli helt frisk, sedan får jag trappa upp träningen lite i taget. Det viktigaste nu är att jag är helt bra när träningen inleds i agusti.

För du vill fortsätta?

– Ja verkligen. Jag saknar redan skidåkningen. Om det finns något positivt med det här så är det kanske just det, att jag inser hur viktigt det är att inte ta saker för givet. Jag känner redan suget efter att tävla igen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint