Sportbladet

Succé – och fiasko

Av: 

Kristoffer Bergström

SPORTBLADET

Rekord – men Eurosports sändning sågas från alla håll

Tittarrekord för Eurosport – det betyder inte att alla är nöjda.

En majoritet av Sportbladets nätläsare tycker att produktionen av Österrike–Sverige var usel, och en av kanalens tyngre konkurrenter verkar hålla med.

– Jag vet var vi lägger ambitionsnivån och vad vi kräver av våra kommentatorer och experter. Sedan låter vi nog det tala sitt språk... säger Canal Plus programdirektör Mats Örbrink.

Oproffsigt, trist, fullt av avbrott.

Ja, visserligen jublade Eurosport lika högt som Rasmus Elm efter Österrikematchen – 202 000 tittare var ju nytt rekord. Men kanske hade glädjen avtagit om de hade bett tittarna om ett omdöme, för när Sportbladets nätläsarna tyckte till om sändningen var resultatet tydligt:

"Det tar tid för tittarna"

55 procent tyckte den var usel.

Bara 19 procent tyckte den nådde upp till omdömet "bra".

Men Rasmus Winther, Eurosports vice VD i Norden, tar inte åt sig.

– Det är nytt gäng som ska upp, vi satsar ju på vårt eget folk. Det tar tid för tittare att vänja sig vid nya namn. Och de som är nöjda går kanske inte in på Aftonbladet och klickar, säger han.

Så vad är ditt betyg på sändningen?

– Jag tycker det gick bra, vi var snabba. Från det att vi köpte matchen tills vi skulle sända har det gått fort, men vi löste det bra.

Vill sända fler landskamper

Sportbladets Marcus Leifby skrev om experten Christer Mattiasson att "Bosse Ringholm framstår ju plötsligt som en man med utstrålning...". Vad säger du om det?

– Christer och Micke (Mikael Bergwall, kommentator) är väldigt bra. De är sakliga och kan fotboll båda två. Men jag behöver inte kommentera vad Marcus Leifby skriver, jag vet inte ens vem han är.

Siktar ni på att sända fler landskamper?

– Ja, vi ska vara med i budgivningen om framtida bortamatcher, sedan får vi se hur det blir.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert: