Poker

”Äntligen får jag spela live oftare”

Av: 

Minimedia

SPORTBLADET

Hans kontrakt ger spel i EPT

Den danske onlinespelaren Jacob Vedel, 25, som spelar online under namnet “Drainlife”, har skrivit sponsorkontrakt med Everest Poker.

– Äntligen får jag möjlighet att spela live oftare, säger han.

Jacob Vedel i Everestkläder, som han kommer att bära nu när han satsar på turneringsspel.
Jacob Vedel i Everestkläder, som han kommer att bära nu när han satsar på turneringsspel.

Jacob Vedel började spela poker efter en fotbollsskada 2004, mest på nätet med betoning på sit’n go-turneringar inledningsvis. Det vill säga tävlingar där man lägger in en insats och får vinstpengar om man klarar sig till en viss placering.

2006 gick han över till att spela kontantspel, cashgame, och upptäckte då även sin talang för det och har sen dess tjänat stora summor pengar på sitt spel online. Han har spelat på Everest Poker under en längre tid så kontraktet är ett naturligt steg för bägge parter.

Strategi och ledarskap

Jacob studerar strategi och ledarskap på universitetet, men använder större delen av sin övriga tid till att spela poker, både på nätet och live. Den nya rollen som Everest Pokers ambassadör är en stor bonus för honom.

– Äntligen får jag möjlighet att spela live oftare, säger han.

Att han kunnat få kontraktet hänger förstås ihop med framgångarna. Jacob Vedel har än så länge inte några stora framgångar i livepoker. Men nu får han inköpen finansierade till många turneringar och kan bättra på den statistiken.

EPT på hemmaplan

Jacob signade även nyligen med Poker Icons, Europas ledande pokeragentur som har varit delaktig i framskaffandet av detta kontrakt. Det innebär att de hjälper honom med allt runt omkring själva pokern.

– Jag är mycket nöjd med Everest Poker-kontraktet som är ett resultat av mina stora framgångar online. Eftersom mina studier tar mindre och mindre tid så bestämde jag mig för att börja spela EPT-turneringar.

Närmaste turneringen i European Poker Tour står alldeles runt hörnet – PokerStars EPT Copenhagen spelas denna vecka med start tisdag.

Spel på hemmaplan för en dansk, således.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker