Marat Safin vansinnig på Mats Wilander

SPORTBLADET

Anser att svensken vanärat systern Dinara i Eurosport

Nicolas Almagro slog ut förre världsettan Marat Safin ur Swedish Open. Då skällde ryssen ut...Mats Wilander.

– Jag blev chockad då jag såg Paris-finalen på tv och hörde hur Wilander på Eurosport gjorde ner henne (Dinara) totalt, sade Safin på presskonferensen enligt svd.se.

Det var när Marat Safin fick en fråga om han följde sin syster Dinaras karriär på nära håll som ryssen tände till på samtliga cylindrar. Och ilskan riktades mot hans förre tränare Mats Wilander.

– Jag blev chockad då jag såg Paris-finalen på tv och hörde hur Wilander på Eurosport gjorde ner henne totalt. Han bara framhöll sig själv och hur bra han var och hur enkelt han tyckte det var att spela Grand Slam-final och jag blev mycket upprörd, sade Safin.

”Nu är han bara kommentator”

Marat Safin har gjort sig ett namn som en tennisspelare som varvar lysande spel med humörstinna utbrott. Nu har han bestämt sig för att sluta och har bara åtta tävlingar kvar att spela.

– Wilanders karriär var för länge sedan och nu är han bara kommentator. Jag förstår inte hur han kan uttrycka sig så som han gjorde. Han visade inte Dinara minsta respekt och sa inte ett ord hur bra hon gjort det då hon blivit världsetta.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis