Världsmästaren vill till F1

SPORTBLADET

”Blir det en plats över är jag intresserad”

En rallyvärldsmästare i F1.

– Blir det en plats över hos Toro Rosso är jag intresserad, säger Sebastien Loeb.

Det har pratats om att Sebastien Bourdais, som var sämst av alla under dagens kval i Tyskland, kör sitt sista F1 lopp i morgon. Champcar mästaren har under sina två säsonger i F1 inte varit det lyft som Toro Rosso hoppats på.

Testade i vintras

Den femfaldige WRC-mästaren Sebastien Loeb som testade för Red Bull i vintras har förklarat att han är intresserad av att ersätta Bourdais.

– Vem vet, så länge F1 och WRC inte krockar så är allt möjligt. Blir det en plats över hos Toro Rosso är jag intresserad, säger Sebastien Loeb till franska L´Equipe.

– Men F1 är inte det samma som rally, det är 70 varv och fysiskt är jag inte redo, rallyförare är inte tränade på samma sätt som F1-förare.

Tonar ner möjligheterna

Det är knappast troligt att han kliver in i bilen till nästa lopp, Ungerns GP och det vore en sensation om F1-drömmen blev verklighet. Loeb kämpar just nu om sitt sjätte VM-guld i rally.

Olivier Quesnel, sportchef för Loebs team Citroën, tonar ner möjligheterna för Loeb att köra F1 och säger till tidningen:

– Låt mig vara tydlig, Sebastien Loeb kommer inte att ersätta Sebastien Bourdais i Toro Rosso. Han har uttryckt en önskan att köra F1 och jag är inte överraskad eftersom han drömmer om att köra F1. Men vi ska inte drömma.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally