”Lycklig hos Ferrari”

SPORTBLADET

Managern hävdar att Kimi trivs

Foto: Räikkönen.

Glöm WRC, Kimi Räikkönen stannar hos Ferrari.

Det säger hans manager.

– Kimi är lycklig hos Ferrari, hävdar Steve Robertson.

I italiensk, spansk och finländsk media har det flera gånger skrivits om att F1-världsmästaren från 2007 gör sin sista säsong hos Ferrari. Enligt tidningarna ska han ersättas av Fernando Alonso till nästa år och få runt 310 miljoner kronor för att han bryter kontraktet.

Istället kommer Räikkönen att satsa på WRC och sin debut gör han i Finlands VM-rally senare i juli.

”Skitsnack”

Men allt detta dementeras nu av Kimi Räikkönens manager.

– Det är rent skitsnack, säger Steve Robertson till MTV3.

– Ryktena har funnits länge och det finns tydligen vissa grupper som gärna ger liv åt osanna rykten och det är självklart att tidningarna trycker det. Många rykten kommer i från spanska reporrar, men som sagt, det finns ingen sanning i dem.

Nästa år går den spanska banken Santander in som sponsor hos Ferrari och deras chef har flera gånger sagt att han gärna vill jobba med Fernando Alonso, men Robertson har ingen förståelse för det snacket:

– Jag vet inte vem som är ansvarig för det, men Kimi har ett kontrakt för 2010. Kimi är lycklig hos Ferrari och han vill köra för dem.

Höjd målsättning

Stallet har gjort en svag inledning av säsongen och har sina förare på platserna fem ( Felipe Massa) och tio ( Kimi Räikkönen), i teamtävlingen ligger de fyra.

Men nu höjs målsättningen inför den andra halvan av säsongen som inleds i Ungern kommande vecka.

– För oss är det realistiskt att hoppas på plats tre, mer är omöjligt, säger teamchef Stefano Domenicali till Auto Bild motorsport.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1