”Motiverade att göra ett bättre resultat”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Fem snabba till Kenneth Hansen

Fem snabba frågor till Kenneth Hansen inför den tredje EM-deltävlingen i rallycross.

EM-tvåa men Portugal senast var en missräkning. Hur går tankarna inför helgens lopp i Frankrike?

– Vi har testat i två dagar och nu är vi klart motiverade till att göra ett bättre resultat än senast.

Har ni förändrat något på bilen?

– Underlaget var löst och ojämnt i Portugal så vi har arbetat lite med differentialen och med fjädringssystemet. Banan i Portugal var väldigt speciell, men det finns sådana parter på varje bana, men det var inte bara tekniken som fallerade utan samspelet mellan mig och bilen var inte bra så vi har tränat.

Två poäng upp till EM-ledning och Sverre Isachsen så trots missräkningen är väl inte läget allt för illa?

– Nej, vi får ju räkna bort ett lopp på de fem första och ett på de fem sista så förhoppningsvis är det Portugal vi räknar bort. Men det blir en jämn säsong och vi får inte låta Sverre dra i väg för mycket.

Vad tycker du om banan i Frankrike?

– Jag har alltid trivts där och de har ett snabbt parti där det går från 190 km/timmen till en hårnål med 40 km i timmen och där är det alltid spännande att se var man ska bromsa. Sedan är första svängen ganska bred och där kan det vara endel incidenter. Där gäller det att vara lite kall och kunna läsa situationen.

Din son Timmy gör debut i Formel BMW i helgen. Tungt att inte kunna vara med?

– Tidigare har det inte känts så, men nu när han ska börja träna i morgon ( läs i dag) så är det klart att tankarna är där. Samtidigt kanske det är bra att jag inte är med så han får köra sitt race. Sedan ska vår yngste son Kevin köra sydsvenska kartingmästerskapet i Jönköping i helgen, han vann den första deltävlingen och är helt fokuserad. Det är enormt viktigt för honom så det är mycket i helgen, men har vi tur kan vi skriva historia och vinna alla tre. Men det ska mycket till...det blir svårt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport