”Kändes gött att vinna den fighten”

avSportbladet.se

Publicerad:
Uppdaterad:

Timmy Hansen nia i Formel BMW

Det var mycket premiärnerver för Timmy Hansen när han skulle göra debut i racing.

Men han slutade nia totalt och tvåa i Rookie-serien.

Foto: timmyhansen.se

Som nybörjare i serien var allt nytt, från köer in mot banan på morgonen till att köra i fästet från F1-bilarnas gummi.

I race två i Formel BMW, som avgjordes på förmiddagen innan Spaniens Grand Prix i Barcelona, gjorde Timmy en stark körning och blev nia totalt och tvåa i Rookie-serien. Luis Filippe Nasr från Brasilien vann Race 2.

– Riktigt skönt att ha fått gjort ett bra race, säger Timmy nöjt.

– Jag gjorde visserligen några egna misstag, utan dem hade jag varit med högre upp i fältet. Sammantaget känns helgen som en stor och nyttig erfarenhet att jobba vidare från inför resten av säsongen. Jag gjorde bra starter, bra sektor-tider och ett par fina omkörningar.

Vijornas kamp

Timmy startade bra från 10:de ruta i Race 2. Han tappade mark framåt i början av loppet, men jobbade ikapp det igen. Halva loppet låg Timmy bakom den rutinerade spanjoren Facu Regalia. Med tre varv kvar körde han förbi. Facu hängde på och ut på sista varvet kom han upp jämsides med Timmy. Det var en viljornas kamp men Timmy gav sig inte och med en smart manöver lyckades han pressa tillbaka Regalia igen.

– Det kändes gött att vinna den fighten, ler Timmy.

Körde avvaktande

Race 1, som kördes på lördag eftermiddag var lätt kaotiskt, alla ville visa sin kapacitet och racet blev stökigt med flera kontakter och avåkningar.

– Jag ville inte hamna i trubbel så min körning var alldeles för avvaktande, säger Timmy.

Timmy var snabbare än den grupp som låg framför honom. Han tog omkörningschansen när den gavs, men den Timmy körde om hängde kvar på utsidan och styrde rakt in i hans framhjul. Där tog Timmys race slut och han tvingades bryta. Vann race 1 gjorde Timmys danske teamkollega Michael Christensen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport