Hamilton vill glänsa igen

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tar diamanter till hjälp

Nu ska Lewis Hamilton glänsa på banan igen.

Men hjälp av diamanter.

Foto: AP

Precis som i fjol kommer McLaren-Mercedes båda förare Lewis Hamilton och Heikki Kovalainen köra med diamantprydda hjälmar. Deras sponsor Steinmetz har prytt hjälmarna med diamanter värda 2,4 miljoner kronor.

– Jag tror att F1-förare verkligen bryr sig om sina hjälmar. Min är gul för att min pappa ville kunna se vart var var när jag körde go-kart. Jag har inte ändrat färgen på hjälmen sedan dess och jag älskar den, säger han till crash.net.

Går på auktion

– Diamanten med nummer ett som jag kommer att bära i Monaco är ett fantastiskt sätt att hedra årets mest speciella F1-lopp och det är min favoritbana. Jag vill tacka Steinmetz för den fantastiska designen, det är väldigt snyggt. Det var riktigt kul att få vara med under utvecklingen av designen och vara med och själv bidra på ett kreativt sätt.

Tidigare har McLarens förare kört med diamanter på ratten och efter loppet ska hjälmarna auktioneras bort. Pengarna går till välgörande ändamål.

– Att komma bland de tio främsta vore fantastiskt, säger den regerande världsmästaren till The Times.

– Men det känns inte speciellt bra att gå upp på morgonen och veta att du inte kommer att vinna, oavsett hur hårt du och teamet arbetar. Det är riktigt tufft att ta det, men det är fakta och jag måste helt enkelt lära mig att hantera det. Man måste sänka sina förväntningar och hitta nya mål. Det är svårt, men det måste gå.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1