”Vi kan vinna, vi vill vinna”

SPORTBLADET

Stjärnan Abdi om att spela EM på hemmaplan: ”Det är lite press men det är kul”

Sveriges U18-damer i basket inleder EM på hemmaplan i kväll. Men lagets stjärna Farhiya Abdi skulle hellre utomlands.

– Det skulle vara roligare att spela någon annanstans, säger Abdi.

Foto: Farhiya Abdi hoppas ta Sverige hela vägen i U18-EM på hemmaplan.

Förväntningarna är höga inför hemma-EM i Södertälje. Tjejerna talar själva om att de kan vinna guld och vill visa hemmapubliken att de har rätt. De ser fram emot att få stöd av hemmapubliken under matcherna men ser också nackdelar med att spela hemma.

– Det skulle vara kul att spela i ett basketland som Ryssland. Det blir roligare då. Nu har alla åkt hem till sig hela tiden inför EM, säger Farhiya Abdi som blev utsedd till U16-EM:s bästa spelare förra året.

Finns det inget bra med att spela på hemmaplan?

– Jo. Det blir jättekul att ha publiken. Det är lite press men det är kul.

Öppnar mot Bulgarien i kväll

I Täljehallen i går gjorde svenskorna de sista finslipningarna inför kvällens match mot Bulgarien. Träningen var stängd men ledare från kvällens motståndare Bulgarien försökte titta in på träningen för att nosa reda på hemligheter. Vid sidan av planen satt den före detta landslagsmannen Jens Tillman och spanade. Under EM är han chaufför och han är övertygad om att både Farhiya Abdi och Sverige kommer att lyckas.

– Hon kommer lätt att vara en av de bästa i turneringen. Hon är riktigt bra. Och Sverige går till semifinal. Men det finns flera tuffa lag emot, Serbien och Spanien är bra, säger Tillman och får svar av Abdi.

– Vi kan vinna, vi vill vinna. Och senast mot Spanien förlorade vi bara med en poäng. Men de är bra. Och Frankrike också. Men vi har ett väldigt bra lag, vi är bra tillsammans. Och vi vill vinna, säger Abdi.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket