Burmansson knäskadad – ska röntgas

avTT

Foto: Andreas Hillergren/TT
Jennie-Lee Burmansson. Arkivbild.

Världscupen är i gång för freeskiåkarna. Men för den svenska supertalangen Jennie-Lee Burmansson,16, fick tävlingarna i Cardrona, Nya Zeeland ett snabbt slut.

Under träning skadade hon knät och hon kommer därmed att dra sig ur.

– Det är någon vajsing i knät, men oklart riktigt vad. Vi ska på röntgen i morgon, säger Patrik Burmansson, pappa till Jennie-Lee, på plats i Cardrona.

Knät är svullet och Burmansson hade problem att göra en full kontroll eftersom knät och musklerna kämpade emot. I morgon ska hon alltså röntgas och det blir inget tävlande i Nya Zeeland för Burmansson.

– Läkarna ska kolla på bilderna efteråt. Sen åker vi hem och så får vi kolla vidare, säger Patrik Burmansson.

Det har under onsdagen varit problem med kraftiga vindar i Cardrona när big air-kvalet skulle avgöras. Damernas åk ställdes in, och bara det ena av herrarnas två heat kunde köras.

– Det blåser ganska mycket. Det är jättefint väder med strålande sol men det blåser rätt kraftiga sidvindar just precis i hoppet, så det är bra att de inte kör, säger Patrik Burmansson.

En svensk hann åka på onsdagen innan tävlingarna avbröts – Oliwer Magnusson, som slutade på plats fyra i herrarnas första kvalheat.

Det är i skrivande stund oklart när kvalen återupptas.

ARTIKELN HANDLAR OM