”Såg att folk kommenterade – men tog inte åt mig”

Basketstjärnan Louice Halvarsson om comebacken

avMalin Wahlberg

Foto: TT / BILDBYRÅN

Louice Halvarsson var inte säker på att karriären skulle fortsätta efter att hon blivit mamma. 

Men tvillingarna Eldebrinks hysteriska övertalning och en ny förbundskapten fick stjärnan att göra comeback. 

– Jag kände "shit, nu måste jag tillbaka”, säger Halvarsson. 

När Louice Halvarsson gjorde comeback i superettan med Wetterbygden i januari var det två år sedan hon spelade basket senast. En avsliten hälsena och en graviditet hade hållit henne borta från planen längre än hon hade kunnat föreställa sig. 

Men när Halvarsson kom tillbaka kände hon sig bättre än någonsin. 

– Skillnaden nu är att jag är mer fysisk och starkare mentalt, säger hon. 

Hemligheten är sonen Vincent. 

– Jag känner ett helt annat lugn och inte den här stressen och pressen sedan jag blev mamma. Man har andra saker att tänka på. Det är häftigt hur man fungerar, det är jättefantastiskt. 

Att hon skulle fortsätta karriären efter att ha blivit mamma var dock inte helt säkert. Men Frida och Elin Eldebrink övertalade henne när Francois Gomez tog över som ny svensk förbundskapten. 

– Jag fick något sug när han blev förbundskapten och kände ”shit, nu måste jag tillbaka”. Sedan självklart Elin och Frida som hysteriskt har pushat, då blir man ju ännu mer peppad och det ångrar jag inte, säger ”Lollo”.

”Tog inte åt mig så mycket”

Halvarsson blev sedan uttagen i landslagstruppen utan att ha spelat en enda match på två år. Det väckte reaktioner. 

– Jag såg på sociala medier att folk kommenterade, hur jag kunde komma med och inte Allis Nyström. Men det var inget jag tog åt mig av. Jag har ju varit med så länge så egentligen finns det inte så mycket att snacka om. Det var skönt att jag fick det priset som Sveriges spelare på turneringen efter, då kände jag att jag var tillbaka och fick ett kvitto på det. 

Med Halvarsson i laget tog Wetterbygden steget upp i SBL. Nu hoppas stjärnan kunna leda laget innan hon planerar att ta steget ut i Europa igen nästa säsong. 

– För laget kommer det att bli jättestor skillnad. Det kommer nog att ta några matcher innan man kommer in i tempot. För min del har jag fått en helt annan roll och får vara den som styr lite. Annars har jag bara varit den som har glidit med så det blir en utmaning för mig också. 

ARTIKELN HANDLAR OM