Rydqvist femma i Falun

Rydqvist kom in precis före Kalla.
Rydqvist kom in precis före Kalla.

Det blev återigen en helnorsk pall.

Men där bakom fanns en trevlig överraskning för svensk del: Maria Rydqvist slog till med säsongsbästa och en femteplats, 33 sekunder efter Therese Johaug, på tio kilometer fristil.

– Det känns jätteroligt, jag hoppas att jag kan få till fler sådana bra lopp nu, säger Rydqvist i SVT.

Therese Johaug gick upp i ledningen direkt. Bara en åkare orkade följa, men i slutet av mördarbacken – tillika favoritbacken för Johaug – släppte Heidi Weng och Johaug stormade mot sin andra seger i Falun den här helgen.

– Hon är den bäste. Helt fantastisk, säger SVT:s expert Anders Blomqvist.

Pallen blev, liksom i går, helsnorsk med Weng som tvåa och Astrid Jacobsen trea.

"Kan till och med vara med och slåss om pallen"

Men där bakom fanns en ljusglimt för svensk del: Maria Rydqvist gjorde ett fint lopp och slutade femma, 33 sekunder bakom Johaug och 20 sekunder från pallen.

– Jag kom fram bra i början och hittade en bra position. Sen körde jag rätt taktiskt, gick inte upp och drog i de lättare partierna, mer i backarna, säger Rydqvist i SVT.

Det var svenskans bästa resultat det här året. Hon slutade fyra på fjolårets VM i samma bana, så minnena från Falun var bra.

– Det är ju alltid positivt, sen har man åkt banan många gånger och kan den ganska bra det är en fördel. Det känns jätteroligt, hoppas jag kan få till fler sådana bra lopp.

Charlotte Kalla slutade sjua, Ida Ingemarsdotter åkte in på 15:e plats.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.