Skrällde mot favorit – nu blir det retur

SPORTBLADET

McGregor uppges vara "besatt" av revansch

Foto: Orken tog slut för McGregor: ”Jag sparade inte energi”

5 mars åkte nye MMA-ikonen och Conor McGregor på en skrällförlust mot Nate Diaz.

Nu står det klart att han kan få snabb revansch.

Matchen, som inte ens var titelfajt, var helt enkel FÖR populär.

Det har ryktats ett tag, men nu har UFC:s president Dana White gått ut med det öppet: fjäderviktsmästaren Conor McGregor och Nate Diaz ska mötas igen i UFC 200 9 juli.

McGregor skulle egentligen möta Rafael dos Anjos i en kamp om lättviktstiteln, men brasilianaren fick ställa in med kort varsel. Istället kallades Nate Diaz in, som skrällvann med en ”rear-naked choke” i andra ronden och tystade publikfavoriten.

– Jag är inte förvånad. Jag är den nya kungen, sa Diaz i Viaplays sändning efter sin seger.

Trots att matchen ändrades i sista stund blev det en massiv succé. Enligt Dana White köptes den av över 1,5 miljoner framför tv-apparaterna.

”Vad han ville”

Förlusten var irländaren McGregors första någonsin i UFC. Men matchen var ingen titelfajt och han besitter fortfarande bältet i fjäderviktsklassen.

Dana White berättar hur han besökte McGregor kort efter förlusten för att prata om en retur.

– Han var besatt, besatt av en ny fajt mot Diaz. Till och med hans tränare försökte få honom att släppa returmatchen och gå tillbaka till fjädervikt – men det här var vad han ville, säger han till espn.

Matchen kommer att hållas i T-Mobile Arena i Las Vegas.

En interimfajt kommer hållas samma kväll mellan Jose Aldo och Frankie Edgar. Vinnaren där kommer få en titelfajt mot McGregor, lovar Dana White.

ARTIKELN HANDLAR OM

UFC

MMA