”Fick panik – jag var tvungen att göra något”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Halvarsson på väg tillbaka efter skadehelvetet

Louice Halvarsson slet av hälsenan för nio månader sen – nu är stjärnan äntligen på väg tillbaka.
Foto: TT
Louice Halvarsson slet av hälsenan för nio månader sen – nu är stjärnan äntligen på väg tillbaka.

Det har gått nio månader sedan Louice Halvarsson slet av hälsenan.

För Sportbladet berättar hon om vägen tillbaka, den nya karriären och var hon kan spela den här säsongen.

– Stannar jag i Sverige blir det Luleå, säger landslagsstjärnan.

Louice Halvarsson har dragit med stora skadeproblem de senaste säsongerna. I januari slet stjärnan av hälsenan under en träning med sitt ungerska lag Sopron och sedan dess har

– Det var ganska tungt faktiskt. Jag har varit ganska mycket skadad innan och hade kommit tillbaka ganska bra och så hände det här. Men rehaben har gått jättebra och jag har börjat springa, hoppa och skjuta, säger hon.

Rehabiliteringstiden för en hälsena är lång och Halvarsson insåg snabbt att hon behövde något att göra under tiden. Tillsammans med pojkvännen Wiktor Grenthe, som spelar i Nässjö Basket, öppnade hon i somras en konfektyrbutik i Nässjö.

– Jag fick panik och kände att jag måste göra något nu när jag är borta så länge. Jag har alltid gillat det här med att baka så vi bestämde oss för att öppna en butik och det har gått jättebra. Jag håller i choklad- och lakritsprovningar och gör mycket delikatesspresenter, det är verkligen jätteroligt och har gjort mig mer motiverad att rehabträna när man har något annat att tänka på också.

”Har pratat med Luleå”

Halvarsson hoppas att vara tillbaka på planen efter årsskiftet. Hon har redan fått ett erbjudande från spanska klubben Salamanca och har varit i kontakt med Luleå Basket även efter att Jens Tillman lämnade klubben.

– Jag har pratat med dem lite smått nu. Om det inte skulle finnas något där vid jul och nyår då kommer jag att kontakta dem igen. Salamanca vill att jag ska komma nu direkt, men det kan jag ju inte. Jag har skrivit till min agent att han ska kolla om jag kan komma efter jul i stället.

Men om det blir Sverige så blir det Luleå?

– Ja, det blir det. Jag har pratat med Pinto (förbundskapten) och han är ju i Jönköping och coachar så när det är dags med lagspel kommer jag nog att köra med dem i början. Sedan får vi se om jag åker till Södertälje eller kanske upp till Luleå direkt.

Trots alla skadeproblem de senaste är Halvarsson fast besluten att komma tillbaka 
– Det är jag verkligen. Speciellt nu när man har sett matcherna här (i Nässjö), då har jag känt ”men shit, nu vill jag bara in och göra massa moves”.

Publicerad: