Motståndaren dog: ”Totalt förkrossad”

SPORTBLADET

Talar ut efter tragiska dödsfallet

1 av 3 | Foto: UNDERGROUND NEWS / YOUTUBE
Stunden innan Mike Towell knockas och får föras till sjukhus.

Den skotske boxaren Mike Towell dog i sviterna av en boxningsmatch, 25 år gammal.

Nu talar motståndaren Dale Evans ut.

– Jag mår förskräckligt, säger han enligt BBC.

Det var i torsdags kväll som det fasansfulla inträffade.

Efter att ha knockats i den femte ronden i matchen mot Dale Evans fick 25-årige skotten Mike Towell föras till sjukhus med svåra blödningar och en svullen hjärna.

På fredagen togs hans livsuppehållande medel bort och 12 timmar senare avled Towell på sjukhuset med sin familj vid sin sida.

”Han klarade 12 timmar, 12 hela ronder utan livssupport, han kämpade hela vägen till slutet och han har gjort oss alla så stolta. Han lämnade oss när han gjorde det han är bäst på…”, skrev Towells partner, Chloe Ross, på Facebook.

”Känner mig ansvarig”

Motståndaren Dale Evans har inte uttalat sig.

Förrän nu.

I en intervju med BBC Wales Sport bryter han tystnaden.

– De senaste dagarna har varit fruktansvärda, jag har mått förskräckligt dåligt. Allt jag har kunnat tänka på är hans tvååriga son, hans flickvän och resten av hans familj som inte har honom kvar längre. Jag känner mig ansvarig för det som har hänt eftersom vi utbytte slag med varandra och det är något jag måste leva med nu, säger Evans.

Funderar på att sluta

24-årige Evans gjorde sin proffsdebut år 2011 och har vunnit 12 av sina 17 matcher. Han är medveten om riskerna inom sporten…

– …Men man tänker inte på att något sådant här hemskt kan hända. Med tanke på all medicinsk hjälp som finns att tillgå vid ”ringside” känner man sig säker.

Nu överväger han att sluta boxas.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning