OS i Rio 2016

Efter bluffen – kan gå miste om 80 miljoner

Av: 

Rasmus Senator

SPORTBLADET

Ryan Lochte kan tappa mångmiljonbelopp från sponsorer efter bluffrånet i Rio

Ryan Lochte har erkänt bluffrånet i Rio de Janeiro.

Men han kan bli av med mer än bara sitt rykte som idrottsman.

Enligt Forbes Magazine kan Lochte tappa sponsorintäkter på upp emot 80 miljoner kronor efter bluffen.

Efter att Ryan Lochte, tillsammans med sina simkollegor Gunnar Bentz, Jimmy Feigen och Jack Conger, påstått sig blivit rånad med en pistol mot huvudet erkände han i torsdags att allting var påhittat.

Händelsen ses som en av OS största skandaler men igår stod det klart att inget polisiärt efterspel väntar den amerikanske simmaren.

”Oavsett någon annans beteende den kvällen så skulle jag ha varit mycket mer ansvarstagande i hur jag betedde mig och för det ber jag om ursäkt till mina lagkamrater, mina fans, mina medtävlare, mina sponsorer och värdarna för detta fantastiska arrangemang”, skrev Lochte då på Instagram.

Sponsorer kan lämna

Efter ursäkten har amerikanen sågats av flera tidningar i USA.

Men trots att Lochte, med 12 OS-medaljer i bagaget, har förklarat sig kan han tappa mer än bara sitt rykte.

Forbes Magazine erfar att den 32-årige amerikanen, sponsrad av bland annat Speedo och Ralph Lauren, kan gå miste om sina kontrakt på grund av att han brutit mot en moralisk klausul i kontraktet om det visat sig att han har ljugit i polisrapporten – vilket det nu står klart att han har gjort.

Mister mångmiljonbelopp

Magasinet skriver att Lochte kan tappa motsvarande 80 miljoner kronor i sponsorpengar om de väljer att avsluta samarbetet efter skandalen.

Samtidigt kan simmaren förlora prissumman på drygt 150 000 kronor som den amerikanska olympiska kommittén delar ut till guldmedaljörerna.

Speedo har uttalat sig i fallet och meddelar att de väntar in den slutgiltiga domen för vad som verkligen hände amerikanen under festnatten, enligt CNN.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

OS i Rio 2016

Ryan Lochte

Sommar-OS