Stjärnan borta – då gick Piraterna på knock mot Dackarna

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Och Rospiggarna stormar mot SM-final

Storstjärnan Piotr Pawlicki skadad och otillgänglig.

Då gjorde Piraterna en jättematch och tog revansch på Dackarna.

– Otroligt skönt, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson Skill till C More.

Foto: Bildbyrån
Greg Hancock körde in tolv poäng för Piraterna.

Efter förlusten i första omgången av slutspelsserien borta mot Dackarna förra veckan var förutsättningarna i kväll kristallklara för Piraterna:

Vinna i kvällens returmöte eller bli avhängda i racet om en finalplats.

Hemmalaget i Motala drabbades dock av ett rejält bakslag inför kvällens ödesmatch. Lagets polske GP-förare Piotr Pawlicki hade inte hunnit repa sig från kraschen på Målilla förra veckan och tvingades kasta in handduken inför kvällens match.

Men vad gjorde det?

Piraterna ersatte sin stjärna med riders replacement och tog till slut en hyfsat komfortabel seger som säkrades redan efter det 14:e heatet.

Slutresultatet fastställdes till 52–38 efter att Peter Kildemand och Greg Hancock avslutat kvällen med en femetta.

Reserverna levererade

Detta innebär att lagen har två poäng vardera med fyra omgångar kvar av slutspelsserien där de två bästa av fyra lag möts i SM-final.

– Vi var beslutsamma i dag. Förra veckan när vi tappade Pawlicki kom vi fel in i det, men idag var vi taggade och fick en bra start. Vi behöll fokuset ända tills segern var säkrad, säger Greg Hancock som levererade tolv plus två poäng denna afton.

Lagledaren Stefan Andersson Skill var framför allt nöjd med hur flera av förarna steppade upp när det behövdes som mest i Pawlickis frånvaro. Bland annat reserverna Anton Rosén och Fredrik Engman som tillsammans körde in 13 poäng.

– Killarna som jag verkligen ville skulle höja sig när Piotr inte kunde vara med har verkligen gjort det. Otroligt skönt, säger Andersson Skill till C More.

Nattsvart för Indianerna

Samtidigt fortsatte Rospiggarna att imponera i kvällens andra möte i Hallstavik. Vinnarna av grundserien har varit obesegrat hela säsongen på hemmaplan och hade i kväll inga problem med att besegra Indianerna.

Gästerna kördes över med hela 55–35 vilket gör att Rospiggarna med fyra poäng på två matcher har ett järngrepp om den ena finalplatsen medan Indianerna är sist efter två raka förluster.

Slutspelsserien går vidare nästa tisdag när Piraterna tar emot Rospiggarna och Indianerna gästar Dackarna.

Publicerad: