Sågas – av Rousey: ”Går över gränsen”

Conor McGregors agerande döms ut

Publicerad:

SPORTBLADET

McGregor-Khabib blev en smutsig historia från början till slut.

Nu ger Ronda Rousey sin syn på saken – och sågar McGregor.

– Hans agerande var värre, säger förre UFC-stjärnan.

Superfajten mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor avslutades med skandalscener. Khabib hoppade ut ur oktagonen och gick till attack mot personer i McGregors team, varpå ett jättebråk utbröt.

Khabib försvarade sitt agerade med att det hela var en hämndaktion. Fajten hade nämligen föregåtts av ett långt psykkrig där McGregor flera gånger förolämpat Khabib för hans ursprung och dessutom gått till brutal attack genom att kasta föremål på en buss där personer från Khabibs team – samt flera andra MMA-fajters – satt. Något som McGregor också arresterades för.

Foto: John Locher / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

”Ska inte gå så långt”

Nu uttalar sig Ronda Rousey.

31-åringen – som häromåren var ett av UFC:s allra största affischnamn – väljer att ta Khabibs parti.

– Jag fattar absolut att man måste marknadsföra fajterna så mycket det bara går. Men det ska inte behöva gå så långt att folk arresteras, säger hon till TMZ och syftar på McGregors bussattack.

– Jag tycker personligen att jag själv har bevisat att det går att sälja in matcher utan att gå över gränsen och bryta mot lagen.

– Att Khabib hoppar ut ur oktagonen efter matchen tycker jag inte är lika farligt som att attackera en buss, säger Rousey, som hade två kompisar på bussen, varav en (Michael Chiesa) som skadade sig så allvarligt att han tvingades ställa in en match.

”Måste vara jämlikt”

Hon anser att UFC genomgående särbehandlat McGregor för att han är ett kommersiellt större namn är Khabib.

– Jag tycker det måste vara jämlikt rakt igenom. Ingen ska få särbehandling för att de är ett större namn, säger Rousey.

Publicerad:

LÄS VIDARE