OS 2021 i Tokyo

McIlroys förklaring: ”Har för litet huvud”

Av: 

Andreas Käck

SPORTBLADET

KAWAGOE. Bilderna har väckt stor förvåning.

Nu förklarar Rory McIlroy varför han spelar OS – utan keps.

– Mitt huvud är för litet, säger världsstjärnan.

Nåja, ”stor förvåning” är kanske att ta i. Men bilderna på en kepslös Rory McIlroy har onekligen blivit en snackis här på Kasumigaseki Country Club – och inte minst på sociala medier där mängder av tv-tittare ställt sig frågan vad som egentligen pågår.

Saken är den att nästan alla golfproffs, alltid, bär keps. Det gör även Rory McIlroy alla veckor om året – förutom när det är Ryder Cup eller OS.

”Alla är för stora”

McIlroy är sponsrad av klädjätten Nike, men i OS är det Irlands egen klädkollektion av rivalmärket Adidas som gäller – och det ställer till problem för 32-åringen.

– Mitt huvud är för litet. Nike brukar ta fram specialgjorda kepsar åt mig. Alla andra är för stora, säger han enligt Belfast Telegraph.

McIlroys sponsoravtal med Nike är ett av de största som finns inom idrotten. De betalar honom 250 miljoner kronor per år för att han ska gå klädd i just deras logga, så det är ingen skräll att de även är bussiga nog att sy upp ett gäng kepsar i mindre storlek.

Delad femma

Det kan man ju tycka att Adidas också borde kunna göra, så frågan är om McIlroy verkligen talar sanning när han säger att ”alla andra kepsar är för stora” – eller om det ingår i avtalet att han helt enkelt inte får bära några andra kepsar än just Nikes?

Oavsett så verkar det inte störa nordirländaren nämnvärt. Han ligger delad femma med 18 hål kvar att spela och har således god chans att ta medalj.

Han kanske kisar med ögonen mer än vanligt, men han behöver åtminstone inte oroa sig för den ack så fruktade ”golfkepsbrännan”…

Stewart Cink med en klassisk ”golfkepsbränna” under Players Championship 2019.
Stewart Cink med en klassisk ”golfkepsbränna” under Players Championship 2019.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Noréns ras – borta från medaljstriden?

ÄMNEN I ARTIKELN

OS 2021 i Tokyo

Sommar-OS 2021

Rory McIlroy

Golf

Sommar-OS