Nya covidfall runt OS – fler missar spelen

Av:  TT-AFP

Covidfallen kopplade till OS i Tokyo fortsätter att trilla in.

Nu tvingas flera olympier dra sig ur sommarspelen – samtidigt som smittspridningen i den japanska huvudstaden ökar.

Britten Amber Hill, världsetta i skeetskytte, testade positivt innan avresan till Tokyo.

”Det finns inga ord som kan beskriva hur jag känner just nu. Efter fem år av förberedelse och träning är jag helt förstörd över att säga att jag i går kväll fick ett positivt testsvar och tvingas dra mig ur OS”, säger hon i ett uttalande.

Dessutom har chilenska taekwondoutövaren Fernanda Aguirre och nederländska skateboardåkaren Candy Jacobs bekräftat att de inte kommer att kunna delta i OS.

Jacobs är den fjärde aktiva att konstateras smittad på plats i OS-byn.

”Förkrossad”

”Jag är förkrossad”, skriver hon på Instagram.

Aguirre, som kom trea i de panamerikanska mästerskapen 2019, testades positivt på flygplatsen efter att ha anlänt från Uzbekistan till den japanska huvudstaden.

Även den ryske simmaren Ilja Borodin missar OS efter att ha testats positivt för covid-19 under ett OS-förberedande träningsläger i Vladivostok. 18-åringen tog EM-guld på 400 meter medley tidigare i år.

Utöver det ser det osannolikt ut att beachvolleybollspelarna Taylor Crabb samt Ondrej Perusic kan komma till start.

Rigorösa säkerhetsåtgärder

Samtidigt ökar smittan i Tokyo. Under onsdagen registrerades 1 832 nya fall av covid-19 i staden – den högsta siffran på sex månader.

OS-arrangörerna har vidtagit rigorösa säkerhetsåtgärder för att undvika ytterligare smittspridning. Det råder i nuläget nödläge i den japanska huvudstaden, som ska pågå över hela OS. Dessutom har man beslutat att genomföra sommarspelen utan åskådare.

OS i Tokyo invigs på fredag, men smygstartade redan under onsdagen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.