Mattias Falck petas från OS – sista platsen till Möregårdh

Publicerad 2024-05-14

För ett par år sedan var Mattias Falck i VM-final i bordtennis, men nu petas han från OS.

I stället får 22-årige Truls Möregårdh platsen.

– Jag är besviken, säger Falck.

Truls Möregårdh fick sin OS-plats under tisdagen. Mattias Falck får ingen ordinarie plats, men är dock lagreserv för herrarna.

Sverige har ett damlag och ett herrlag. På herrsidan är Anton Källberg och Truls Möregårdh uttagna, precis som Kristian Karlsson som dessutom kör mixeddubbel.

– Jag har haft lite att göra i helgen. Kristian Karlsson har kvalificerat sig i mixed, Anton Källberg är högst rankad i rankingen som kom i dag, då är han direktkvalificerad. Möregårdh och Falck är två som spelat VM-final, jag fick ta bort en. Det blev Mattias Falck, det var hårda beslut. Det är tufft, säger förbundskaptenen Jörgen Persson.

När Kristian Karlsson fick sin mixedplats, försvann samtidigt en plats till herrlaget. Det ställde till det för Falck.

– Vi visste förutsättningarna, sen har Stina Källberg/Kristian Karlsson gjort det på ett fantastiskt sätt och har en medaljchans. Det är ju tufft när det bara blir en plats kvar, säger Persson.

”Medaljer är det man jagar”

32-årige Falck har VM-guld i dubbel från 2021 och EM-guld 2022. Han har VM-silver från 2019.

– OS är det största. Jag visste om att det var en tuff uttagning men blev ändå besviken när jag fick beskedet, säger Falck.

Jörgen Persson om samtalet:

– Han var ju besviken och det är naturligt, det är tuffa beslut att meddela. Men han visste att det var hård konkurrens, säger han.

Förväntningarna är stora på det starka herrlaget.

– Medaljer är alltid det man jagar i OS. Det är en realistisk målsättning för laget, säger Persson.