Emma Dahlström efter operationen: ”OS är en bra morot”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Freestyleskidåkaren Emma Dahlström är ett av Sveriges stora medaljhopp inför vinter-OS i Pyeongchang nästa år.

OS-starten såg dock ut att vara i fara efter att hon slet av korsbandet för en månad sedan.

Men nu vänder det igen, efter att Dahlström gått igenom en lyckad operation.

– Det ser bättre ut än genomsnittet, säger hon till SVT Sport.

Emma Dahlström har en strålande säsong i ryggen. VM-silver i slopestyle och en totalseger i världscupen. Men sedan slet hon av korsbandet i knät och stod inför en lång rehabperiod.

– Knäskador är vanliga i vår sport. Många får göra den här resan. Det kändes lite som att ”nu är det min tur”. Men det är ju taskigt tajming, jag hade ju hoppats att det inte skulle ske innan ett OS-år, säger Dahlström till SVT Sport.

Tillbaka på snö i oktober

Men OS-drömmarna kanske inte är över för Dahlström trots skadan. För en vecka sedan opererades hon, och resultatet har varit positivt.

– Sjukgymnasten sa att det ser bättre ut än genomsnittet efter en vecka. Jag är i väldigt goda händer och får goda råd och tips, säger hon.

Nu väntar rehabträning i sex månader, och tanken är att hon ska kunna stå på skidorna igen i oktober. För att kunna ta en OS-plats hoppas hon kunna tävla igen redan i januari.

– Jag har många kompisar som gjort den här resan. Det blir en hel del tid i gymmet, det var jag inställd på. Jag tycker det är ganska roligt också. OS är en väldigt bra morot att ha framför sig och kämpa emot. Är man positiv brukar det gå lättare.

ARTIKELN HANDLAR OM